Afbeelding

Nationale titel Romé en Job

Heeswijk | Romé Huibers (Oirlo) en Job Smits (Ysselsteyn) hebben afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap veroverd in hun klasse.

Huibers begon aan de wedstrijd in Heeswijk bij de quads inters in de wetenschap dat hij voldoende zou hebben aan een maal een manche uitrijden. In de eerste manche pakte hij de kopstart. Lang wist hij de deur gesloten te houden in een gevecht met Koen Jansen (Slijk-Ewijk), maar halverwege de manche was het Jansen die Huibers toch voorbijging. Niet erg, want Huibers stelde met de tweede plaats zijn Nederlandse titel veilig.

In de tweede manche was Huibers opnieuw goed weg bij de start. In het spoor van Ricardo Phoelich (Wychen) zat hij op een tweede plaats. Het was opnieuw Koen Jansen die Huibers wist te passeren. Met de derde plaats in de tweede manche werd Huibers tweede in het dagklassement. Na afloop werd samen met familie, vrienden en supporters de Nederlandse titel gevierd. Johan Gommans werd vierde in de eindstand van het NK. Huibers eindigde dit seizoen bij alle wedstrijden op het podium en mag zich hiermee de terechte Nederlandse kampioen noemen. Als afsluiting van dit seizoen zit Huibers inmiddels in China om daar komend weekend een wedstrijd te rijden op uitnodiging van de KNMV en de Chinese motorcrossbond.

Job en Wout Smits (Ysselsteyn) begonnen de wedstrijd bij de quads junioren met een dubbele doelstelling. Job zou voldoende hebben aan het twee keer uitrijden van de manche om Nederlands kampioen te worden en Wout zou nog de tweede plaats in het kampioenschap kunnen behalen door 16 punten meer te behalen dan Erik Houweling (Mill).

In beide manches waren de beide broers als eerste en tweede weg. Job Smits liet in beide manches Wout Smits aan de leiding rijden om te zorgen dat hij genoeg punten pakte op Erik Houweling.

Met de tweede plaats van Job Smits in de eerste manche was de titel en zo werd er zowel in het dagklassement als in de eindstand om het kampioenschap een dubbelslag geslagen door beide broers. Dit resultaat werd na afloop van de tweede manche gevierd met familie, vrienden en supporters.

Jules Deenen (Wanssum) had een lastige dag. Deenen keerde terug van een blessure om in de laatste wedstrijd voor het NK MX 2 nationalen zijn derde plaats veilig te stellen. Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme slaagde hij ook in zijn missie. Tino Broere (Wanssum) behaalde in het dagklassement een derde plaats. Joe Maessen (Ysselsteyn) reed afgelopen weekend het EK voor landenteams quads in het Franse Dardon Gueugnon.

Nederland won deze titel de laatste twee jaar en was vooraf samen met Frankrijk de topfavoriet om deze titel te winnen. Maessen vormde team Nederland samen met Mike van Grinsven (Heesch) en Marc de Vries (Zevenhoven). Frankrijk bleek al snel een maatje te groot, maar met een tweede plaats mag Nederland tevreden zijn. Maessen zelf wist twee keer op de derde plaats te eindigen in de manches.

Daguitslagen:

Heeswijk (MON): Quads inters: 2. Romé Huibers (Oirlo). 7. Johan Gommans (Oirlo)

Eindstand NK: 1. Romé Huibers. 2. Joeri Coppelmans (Neunen). 3. Ruben van Lith (Uden). 4. Johan Gommans (Oirlo)

MX open inters: 9. Jeremy de Vink (Venray)

MX 2 nationalen: 3. Tino Broere (Wanssum). 9. Jules Deenen (Wanssum)

Eindstand NK: 1. Jarno Baauw (Zoelmond). 2. Erwin Jacobs (Melderslo). 3. Jules Deenen (Wanssum). 10. Tino Broere (Wanssum)

MX 2 senioren: 22. Jos Hubers (Overloon)

Quads junioren: 1. Wout Smits (Ysselsteyn). 2. Job Smits (Ysselsteyn). 4. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Eindstand NK: 1. Job Smits (Ysselsteyn). 2. Wout Smits (Ysselsteyn). 3. Erik Houweling (Mill). 6. Daan van Rijswijck (Oirlo)

MX open junioren: 4. Mischa van den Brand (Overloon). 36. Jeu Hubers (Overloon)

EK of Nations quads: Dardon Gueugnon (Fra) Fim: 1. Frankrijk. 2. Nederland (Joe Maessen). 3. Letland.

Foto boven: van links naar rechts Job Smits, vader Mark Smits en Wout Smits

Foto beneden: Romé Huibers wordt gehuldigd door familie, vrienden en supporters.

Foto's: Maycel de Bruijn.