Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Jongerencursus Rode Kruis

Venray | Het Rode Kruis Horst a/d Maas-Venray gaat op maandag 31 oktober van start met een EHBO-cursus voor jongeren in Venray.

Deze cursus is bedoeld voor de jeugd tussen 8 en 16 jaar. Zij leren de basisbeginselen van eerste hulp en krijgen praktische onderdelen als verbanden aanleggen aangeleerd. De cursisten worden in twee groepen verdeeld. De primaire cursus is voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Vanaf dertien jaar kan de uitgebreide cursus gevolgd worden. Daarin komen onder andere ook reanimatie en het bedienen van een AED aan bod. Deelname aan de primaire cursus is gratis. Voor de uitgebreide cursus wordt een vergoeding gevraagd, die deels tot helemaal terug te vragen is via de zorgverzekering. De cursusavonden zijn een keer in de twee weken op maandag van 18.45 tot 20.15 uur in het Rode Kruisgebouw op De Clockert aan de Bergweg 4 in Venray. Voor wie nieuwsgierig is wordt op maandag 17 oktober op hetzelfde tijdstip en locatie een informatieavond gehouden. Zie ook www.rodekruis.nl/horst-venray.


Samen Kerkavond

Venray | Op dinsdag 18 oktober is de maandelijkse Samen Kerkavond met als thema Orgaandonatie.

Rector Lambert Hendriks van Grootseminarie Rolduc spreekt tijdens deze bijeenkomst over deze actuele kwestie.

Aanvang 19. 30 in de parochiezaal van de Paterskerk aan de Leunseweg 5 (achter de Paterskerk). Meer informatie via Arthur Gerritzen, telefoonnummer 06-46656753.