Tweede nederlaag ActiveRooy

ActiveRooy-Peelpush 2 1-3. Setstanden: 27-25, 10-25, 19-25 en 18-25

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy, uitkomend in de tweede divisie D, verloren ook hun tweede competitieduel. In Venray was Peelpush 2 uit Meijel zaterdag met 1-3 te sterk voor ActiveRooy, dat alleen de eerste set met goed spel wist te winnen.

In de eerste set liep het gesmeerd aan de zijde van ActiveRooy, ondanks de blessures van libero Femke Arts en Famke Janssen die desondanks vier sets speelde. Mede dankzij spelverdeelster Lieke Vervoort, die de aanvalsters op maat wist te bedienen, werden er mooie punten gescoord en wist ActiveRooy de set met 27-25 te winnen. In de tweede set kwam Peelpush met een verrassend sterke servicebeurt van Noa Klerckx waar de thuisploeg geen antwoord op had. Deze set werd dan ook vrij eenvoudig met 10-25 door de gasten gewonnen. In de derde set leek ActiveRooy terug in de wedstrijd te komen, maar lieten de reserves van Peelpush alsnog te ver uitlopen waardoor ook deze set werd verloren: 19-25. In de vierde set hoopte de thuisploeg met een laatste krachtinspanning nog een beslissende vijfde set uit het vuur te slepen. Die hoop was uiteindelijk ijdel, want opnieuw was Peelpush 2 de sterkste: 18-25. "Na een veelbelovende start van de wedstrijd merkten we dat de lat dit jaar een stukje hoger ligt. Hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Funest, zo bleek", aldus speelster Silke Duykers uit Leunen, die dit seizoen de rijen van ActiveRooy kwam versterken.

Op zaterdag 15 oktober speelt ActiveRooy tegen Hands Up in Berlicum. Aanvang 18.00 uur.

Volleyballers verliezen thriller

ActiveRooy-VC Polaris 2-3. Setstanden: 25-22, 25-20, 18-25, 29-31 en 8-15.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy verloren hun tweede competitiewedstrijd in de promotieklasse C. De thuisploeg ging in sporthal De Wetteling in ene ware thriller met 2-3 nipt onderuit tegen het sterke VC Polaris uit Helmond. In de eerste set deden beide teams kwalitatief weinig voor elkaar onder. ActiveRooy speelde verzorgd met een uitstekende pass. Vooral Koen Verweij reeg de punten aan elkaar in een set die winnend werd afgesloten: 25-22. In de tweede set continueerde de thuisploeg het sterke spel. De middenaanvallers werden veelvuldig gebruikt waardoor de mokerslagen van diagonaal Dennis van Hooft bewaard konden blijven tot het einde van de set. Met enkele harde pegels zorgde hij op het einde van deze set voor het verschil en middels een 25-20 setstand stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. In de derde set was er aan Venrayse zijde niets meer terug te zien van het goede spel uit de eerste twee sets. De pass liet het afweten, de spelverdeling was te doorzichtig en bij de aanvallers ontbrak het aan de overtuiging om te scoren. Veel ballen werden te gemakkelijk naar de overkant gebracht en Polaris maakte hier dankbaar gebruik van: 18-25. In de vierde set leek ActiveRooy zich te herstellen en nam een 16-8 voorsprong. Polaris maakte gebruik van het gebrek aan conditie bij de thuisploeg en in een marathon ging de setwinst opnieuw naar de gasten: 29-31. In de vijfde en beslissende set bleek dat de tank helemaal leeg was aan Venrayse zijde. Niets leek meer te lukken en Polaris sleepte de set met 8-15 zeer eenvoudig binnen en de winst in de partij: 2-3.

Op zaterdag 15 oktober gaat ActiveRooy op bezoek bij VC Volt 2, aanvang 18.30 uur.

Set Up wint vijfsetter

Set Up-VC Polaris 2 3-2. Setstanden: 25-14, 25-15, 18-25, 22-25 en 15-13.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up wonnen in de eerste klasse E van VC Polaris 2 uit Helmond. In sporthal 't Brugeind in Meerlo behaalde de thuisploeg een nipte 3-2 overwinning.

Set Up begon ijzersterk aan het duel en won de eerste twee sets overtuigend. In de eerste set nam de thuisploeg een 6-0 voorsprong en gaf deze marge via 14-6 en 21-12 niet meer uit handen: 25-14. In de tweede set werd het goede spel van de eerste set doorgetrokken. De servicepass was goed en ook de aanvallend werden gevarieerd opgezet. In combinatie met een goede service pakte Set Up via 8-5, 11-6 en 21-14 opnieuw de set: 25-15. Vervolgens zakte het niveau bij Set Up en kwam Polaris via twee setzeges (18-25, 22-25) op gelijke hoogte. Ook in de beslissende set vijf liep Set Up in eerste instantie achter de feiten aan. De 11-13 achterstand kon in een spannende slotfase echter worden omgedraaid in een 15-13 setwinst.

Op zaterdag 15 oktober gaat Set Up op bezoek bij MVC'64. Het duel in Maashees begint om 17.00 uur.

Monsterscore hockeysters

Venray | Venray-Don Quishoot 8-0 (4-0). Doelpunten Venray: Annemarie Voorn (3x), Lieke Jeuken, Wendy Heijting en Evelijn Andriessen (allen 2x).

In de reserve vierde klasse boekten de hockeysters van Venray een monsterscore in de uitwedstrijd tegen Don Quishoot 8: 8-0. Voor de pauze beslisten de gasten het duel tegen de hekkensluiter door een 0-4 voorsprong te nemen. Na de pauze werd de score verdubbeld.

De hockeyers van Venray leden in de derde klasse een 2-1 nederlaag tegen Civicum. Voor de pauze nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Via een dubieuze treffer verdubbelde Civicum na de thee de score. Venray kwam via een doelpunt van Guido Pop terug tot 2-1. In Cuijk was de arbiter uiteindelijk de grote boosdoener. In de slotseconden leken de gasten op gelijke hoogte te komen, maar floot de scheidsrechter in kansrijke positie voor Venray voor de laatste keer het duel af.