Wethouder Lucien Peeters overhandigt het JOGG-gemeentenaambord aan Monique Litjens van de Mukkenstal.
Wethouder Lucien Peeters overhandigt het JOGG-gemeentenaambord aan Monique Litjens van de Mukkenstal. Foto:

Estafette voor jongeren op gezond gewicht

Elke twee maanden zet een andere organisatie de spotlights op haar acties om jongeren op gezond gewicht te krijgen en houden. Agrarische kinderopvang de Mukkenstal bijt het spits af. Ze besteedt de komende maanden extra aandacht aan het eten van groenten.

Tijdens de startbijeenkomst van Jongeren op gezond gewicht (JOGG) Venray in juni, waarbij André van Schaveren namens het landelijk JOGG-bureau het officiële JOGG-gemeentenaambord uitreikte aan wethouder Lucien Peeters, ontstond het idee om dit bord door te geven aan één van de JOGG-supporters van het eerste uur. Zo krijgt elke twee maanden een andere organisatie de kans om aandacht te geven aan acties om jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Denk daarbij aan het (meer) eten van groente, sport- en beweegactiviteiten, informatieavonden en voorlichting over gezonde voeding.

Eten van groente

Het spits werd afgebeten door agrarische kinderopvang de Mukkenstal. De komende twee maanden besteedt de kinderopvang extra aandacht aan het eten van groenten. Ook bekijkt de Mukkenstal hoe haar voedingsbeleid nog verder aangescherpt kan worden. "We gaan aan de slag met groentespreads voor op de boterham. En we willen de kinderen met nog meer verschillende groente als tussendoortje laten kennismaken", zegt eigenaresse Monique Litjens. Op donderdag 24 november wordt het bordje overgedragen aan de volgende partner.

Gezamenlijke aanpak

JOGG-Venray is een gemeenschappelijke aanpak om alle kinderen op een gezond gewicht te krijgen. Iedereen die geïnteresseerd is om aan te haken kan deelnemen aan de JOGG-estafette. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Hélène Troubleyn van Venray Beweegt via Helene@venraybeweegt.nl.

Gratis Veilig Wonen Scan

De gemeente Venray biedt vijftig inwoners een gratis Veilig Wonen Scan aan. Een onafhankelijk adviseur komt uw woning van binnen en buiten controleren op veiligheid en geeft vervolgens een advies op maat.

Woninginbraken komen helaas op grote schaal in heel Nederland voor. Vaak zit het hem in de gelegenheid die aan een inbreker wordt geboden: Een deur die niet op slot is gedraaid. Een raam dat niet goed dicht is. Een inbraak veroorzaakt niet alleen materiële schade, maar vaak ook emotionele schade. Een woninginbraak kan dus een grote impact hebben. Met een Veilig Wonen Scan ontvangt u een advies op maat om de veiligheid van uw woning te controleren. Op basis van dit advies kunt u vervolgens naar eigen behoefte en op eigen kosten maatregelen treffen.

Meer informatie en aanmelden

Op www.woonveiliger.nl vindt u meer informatie over de Veilig Wonen Scan. Heeft u interesse? Stuur dan uiterlijk 31 oktober een e-mail met uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres naar aanmelden@venray.nl. Telefonisch aanmelden kan ook via (0478) 523 333. De gemeente neemt vervolgens contact met u op om het moment van de scan in te plannen.

Let op! Het aantal gratis scans is beperkt tot vijftig. Toekenning is op volgorde van aanmelding.

Openbare verkoop bij inschrijving

De woningen aan de St. Leonardsweg 14 in Wanssum en Lollebeekweg 60 in Castenray gaan in de openbare verkoop bij inschrijving. U kunt de woningen bezichtigen op 14 en 21 oktober 2016.

Verkoopbrochures, inschrijvingsbiljetten en verkoopvoorwaarden zijn verkrijgbaar bij Gemeente Venray, afdeling Publieksdiensten, Raadhuisstraat 1, Venray. U kunt ze ook telefonisch aanvragen via tel. (0478) 52 33 33 of downloaden via www.venray.nl.