Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Officiële opening beweegtuin

Venray | Onder toeziend oog van wijkbewoners opende wethouder Lucien Peeters zaterdagmiddag de beweegtuin in de wijk Noord-West op de hoek Hoenderstraat/Westsingel.

De openingshandeling bestond eruit dat de wethouder al fietsend een mobieltje van een wijkbewoonster oplaadde. Daarvoor waren de genodigden en belangstellende wijkbewoners welkom geheten door Elly Keijsers, voorzitter wijkraad Noord-West. In het kort gaf zij de aanleiding van deze beweegtuin. Het initiatief voor deze beweegtuin is afkomstig van enkele wijkbewoners die een plaats wilden om samen te sporten/bewegen. Steeds vaker bereikte de wijkraad een dergelijke wens van wijkbewoners. Ongeveer tegelijkertijd polste Wonen Limburg In het kader van zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen de wijkraad de bereidheid om deel te nemen aan de inrichting van een plek om te sporten in de wijk. Vanwege de hoge kosten ging het plan in eerste instantie niet door. Maar Wonen Limburg en de wijkraad Noord-West bleven met elkaar in gesprek. Intussen hadden de wijkbewoners de wijkraad verzocht om een substantieel bedrag te gaan reserveren voor een beweegplek/tuin. "Om een lang verhaal kort te maken", aldus Elly Keijsers, "dankzij een gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen staan hier nu vier fitnesstoestellen en twee zogenaamde bootcamptoestellen waar niet alleen de wijkbewoners gebruik van kunnen maken, maar iedere Venraynaar."

Na zijn openingshandeling benadrukte wethouder Peeters het belang dat de gemeente hecht aan het zo lang mogelijk in beweging blijven van iedereen. Als afsluiting van de opening volgden demonstraties van een drietal deelnemers van Bootcamp Venray met een toelichting door Jorianne Janssen hoe niet alleen de fitnesstoestellen te gebruiken, maar ook de twee bootcampapparaten. Hun demonstraties waren zo aanstekelijk dat na afloop zelfs enkele wijkbewoners het aandurfden bootcampoefeningen uit te voeren. Ook de fitnesstoestellen werden uitgeprobeerd.


Het Vergeten Kind

Venray | Serviceclub Lions bestaat in 2017 100 jaar. Dat wordt gevierd met een Nationaal Cadeau: door de opbrengst van de verkoop van bloembollen gaat Stichting Het Vergeten Kind op tenminste een zestal locaties vergeten kinderen een kindvriendelijke omgeving geven. De actie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lions Internationaal wordt ondersteund door LC Venray Peelparel. Op zaterdag 15 oktober staan leden van Peelparel op het Henseniusplein in Venray, naast de bloemenstal van Intratuin, om bloembollen te verkopen. Bezoek ook de website www.LCVenraypeelparel.nl.