Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Jaar van het boek bij BiblioNu

Venray | De bibliotheek in Venray vraagt in 2016 elke maand aan een (on)bekende inwoner om zijn of haar belangrijkste boek te presenteren.

Deze keer is het de beurt aan Isa Jans, kinderboekenambassadeur van Venray. Isa kiest als favoriet voor het boek Spijt, geschreven door Carry Slee. Isa: "Het is een bekend boek dat gaat over dikke Jochem die heel erg gepest wordt. Hij staat er helemaal alleen voor, zonder vrienden, zonder hulp. Zelfs zijn eigen mentor doet er een beetje aan mee. Jochem wil heel graag vrienden maken. En soms lukt dat voor een dag. Vera vindt hij heel aardig en hij wordt verliefd op haar. Dan ontmoet hij David. Hij doet niet mee aan het pesten van Jochem, maar hij doet ook niets om het te verhinderen. Jochem schrijft alles op in zijn dagboek. Ook dat hij David en Vera als vrienden zag. Daar kwam David te laat achter. Heel veel spijt krijgen hij en zijn klasgenoten daarvan, als het te laat is en Jochem zichzelf heeft verdronken." Spijt won de prijs van de Nederlandse Kinderjury in 1997 en de Prijs van de Jonge Jury in 1998. Zowel het boek als de dvd zijn te leen bij BiblioNu.


In Memoriam Concert Blitterswijck

Blitterswijck | Petra Duijkers Uitvaartverzorging in Blitterswijck houdt op zondag 23 oktober een In Memoriam Concert in de kerk in Blitterswijck. Het concert wordt gegeven door Vocalgroup Angels Rule en begint om 15.00 uur. verder zingt Wieneke Verkoijen enkele liedjes. Kaarten reserveren kan via www.petraduijkers.nl, e-mail info@petraduijkers.nl of telefoon 06-23611350.