Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Concert VGT in Roermond

Venray | Vocal Group Transparant (VGT) uit Venray heeft afgelopen zondag deelgenomen aan het Open Limburgs Koren Festival in de Oranjerie Roermond.

Aan het einde van het optreden van het koor Con Dios uit Swalmen (ook gedirigeerd door René Pisters, de dirigent van VGT) werd een nummer ingezet dat spontaan door toehoorders in de zaal werd meegezongen. Dit bleken onder andere de leden van het Venrayse koor te zijn. Hierna liepen de leden van VGT zingend en als in een flashmob naar voren en namen plaats op de trappen naast het podium waarop het koor uit Swalmen stond.

Het laatste nummer van Con Dios werd samen met Vocal Group Transparant op deze trappen gezongen. Voor VGT was dit nummer de eerste presentatie van een van hun nieuwe nummers, Hello, Goodbye van The Beatles. Dirigent René Pisters bouwde met de combinatie en overgang van beide koren in de Salle de Fête van de Oranjerie een waar feestje. Vocal Group Transparant bracht daarna, en ook voor het eerst, onder andere de nummers Fix You van Coldplay en Old and Wise van Alan Parsons voor een groot publiek ten gehore. De zeven gezongen nummers werden door het publiek met groot applaus beloond en bij het laatste nummer waagde een enkeling zich met een walsje op de vloer voor het podium. Vocal Group Transparant maakt zich nu op voor een muzikale omlijsting van de vrijwilligersdag op 7 december en op haar eigen Kerst-Inn op 21 december. Voor meer informatie kijk op www.vocalgrouptransparant.nl.


The Bridge

Venray | Na het succes van het brugklasfeest op 9 september geeft The B zaterdag 15 oktober van 19.30 tot 23.00 uur een vervolg voor de groep jongeren van 12 tot en met 15 jaar. In het voorprogramma staat dj RemmoMusic, waarna Maez de zaal in extase brengt.

Om in te spelen op de behoefte om enige disco-ervaring op te doen, is er voor jongeren onder 16 jaar een speciaal format ontwikkeld; The Bridge is alcohol- en rookvrij met aangepaste prijzen en binnen=binnen van 19.30 tot 23.00 uur. De naam heeft associaties naar The B, de brugklas, de brug over de weg vanuit Raayland en een brug naar disco's voor oudere jeugd.

Tickets zijn op woensdagmiddag en woensdag- en vrijdagavond aan de zaal verkrijgbaar.