Afbeelding

Schubertiade in het Theehuis

Venray | In het Theehuis van het Odapark vindt op zondag 16 oktober om 15.30 uur het tweede concert plaats van de serie van zeven concerten die de Stichting Theehuisconcerten dit seizoen organiseert.

Ook dit keer is de stichting er in geslaagd bijzondere musici te laten optreden. Twee jonge pianistes die allebei overigens al een tijd in Nederland wonen: Shuann Chai en Keiko Shichijo. Ze spelen samen op de fortepiano muziek van Franz Schubert, onder meer het bekende Der Tod und das Mädchen. Shuann Chai is geboren in de Verenigde Staten en treedt vooral op in haar geboorteland, in Azië en in vele Europese landen.

Ze is bekend door haar vertolking van de 32 Beethovensonates op historische piano's maar heeft ook muziek gespeeld van John Cage in een samenwerkingsverband met moderne dansers. Bij AVRO-klassiek en op Radio-4 is ze regelmatig te horen. Keiko Shichijo is geboren in Japan en woont inmiddels tien jaar in Nederland. Ze won diverse internationale concoursen waaronder twee maal het Internationale muziekconcours van Musica Antiqua in Brugge. Ze is ook geen onbekende op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Als contrast daarmee bracht zij met Rotterdam Sinfonia onlangs de wereldpremière van het allereerste concert ooit gecomponeerd voor iPad en orkest van de componist Ned McGowan ten gehore. Kortom, twee zeer begaafde en veelzijdige musici in een prachtige Schubertiade. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.theehuisconcerten.nl. Ook voorafgaande aan het concert kunnen in het Odapark kaarten worden gekocht.


ZijActief

Oostrum | ZijActief Oostrum houdt op donderdag 20 oktober vanaf 20.00 uur Heksen Bestaan! in D'n Oesterham in Oostrum. Heks? Petroesjka Splint uit Arcen heeft al sinds haar kindertijd (onbewust) een verbondenheid met heksen en hekserij. Hekserij is haar levensvisie en levenswijze. Het mysterieuze en geheimzinnige rondom hekserij gaat ze op nuchtere wijze ontrafelen. Op informatieve en informele wijze vertelt ze over haar heksenleven.

Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is op zoek naar een rondleider voor Museum de Kantfabriek in Horst. Omschrijving: Een rondleider of rondleidster leidt, na een gedegen instructie, de gasten door het museum en vertelt over de textielgeschiedenis van de omgeving door een vaste verhaallijn te volgen. Wensen: nette en vriendelijke uitstraling bezitten en duidelijk kunnen spreken. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.