Oude foto's bekijken

Venray | Wie zijn die mensen op de foto en bij welke gelegenheid is deze foto gemaakt? Weet u in welk jaar dat ongeveer was? Dat zijn enkele van de vragen die elke derde woensdag van de maand gesteld worden aan de bezoekers van de fotokijkmiddag in Zorgcentrum Het Schuttersveld.

Op woensdag 19 oktober houdt RooyNet in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. van 14.30 tot 16.00 uur weer zo'n fotokijkmiddag. Het doel is om van oude foto's gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen te vinden. Deze oude foto's komen veelal uit de immense collectie van Jan van der Putten. Deze uit circa 40.000 foto's bestaande collectie is enkele jaren geleden in het bezit gekomen van het gemeentearchief. De foto's zijn onder meer verspreid onder de heemkundestichtingen en historische werkgroepen in de Venrayse kerkdorpen. Prachtige foto's uit de oude doos, maar zonder relevante gegevens kun je er niet veel mee. Vooral ouderen vinden het fijn om de oude foto's te bekijken en samen herinneringen op te halen. Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet. Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidfragmenten. Een schat aan gegevens die vrijwel dagelijks wordt aangevuld. Omdat het zo leuk is om oude foto's te bekijken en er samen over te praten, komen steeds meer ouderen naar de fotokijkmiddag. Soms ziet men zichzelf op de foto of naaste familieleden. Er zijn ook foto's bij van buiten de gemeente Venray, bijvoorbeeld van Overloon of Meerlo en ook deze worden met de gegevens doorgestuurd naar de plaatselijke heemkundeclub. Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom en de toegang is gratis.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondagmiddag 16 oktober speciaal voor kinderen een demonstratie van de traditionele veilingklok gehouden. Daarnaast zijn er oude spellen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht. Het najaar is vanouds ook de tijd om stroop te maken van suikerbieten en appels. Stroop maken is niet zo simpel. Hoe een en ander in zijn werk gaat wordt zondag gedemonstreerd. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De demonstraties op zondag beginnen om 11.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.