Afbeelding
Foto: Ron Koenen

76 kinderen lopen voor Unicef

Venray | Tijdens de Venrayse Singelloop op zondag 2 oktober liepen 76 kinderen voor Unicef tegen ondervoeding. Het is voor het eerst dat de Unicefloop gekoppeld was aan de Venrayse Singelloop.

Unicef Venray e.o. organiseert sinds enkele jaren de Unicefloop voor leerlingen van basisscholen. Om de krachten te bundelen is dit jaar een samenwerking aangegaan met de Venrayse Singelloop. Alle klassen van basisscholen die het afgelopen schooljaar een gastles over ondervoeding hebben gehad, zijn door de jeugdvoorlichters van Unicef bezocht en gevraagd om voor Unicef te lopen en sponsorgeld te verzamelen.

De opbrengst is nog niet bekend, maar verschillende kinderen hebben al een rijk gevulde envelop ingeleverd. Als dank daarvoor kregen alle kinderen die voor Unicef liepen een leuk presentje na afloop van de succesvol verlopen Venrayse Singelloop.


Playmobil in Limburgs Museum

Venlo | Het Limburgs Museum in Venlo toont vanaf zaterdag 15 oktober de reizende overzichtstentoonstelling 40 jaar Playmobil-een avontuurlijke reis door de tijd. De expositie is in 2013 ontwikkeld door het historisch museum in Speyer in Duitsland.

In elf maanden tijd kwamen meer dan 200.000 bezoekers naar 40 Jahre Playmobil-eine Abenteuerreise durch die Zeit. De tentoonstelling toert sinds vorig jaar langs cultuurhistorische musea. Het Limburgs Museum is erin geslaagd om de tentoonstelling naar Nederland te halen. De oliecrisis in de jaren zeventig zette speelgoedfabriek Geobra in Fürth in Duitsland aan het denken over grondstofbesparende nieuwe producten. Het resulteerde in speelgoedpopjes uit een minieme hoeveelheid kunststof. De eerste personages waren een bouwvakker, indiaan en ridder. De figuren werden en worden aangepast aan mode en tijdgeest. De historie van het populaire speelgoed wordt gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van Playmobil. Gedetailleerde diorama's van verzamelaars tonen intrigerende miniatuurwerelden en talrijke speeltafels nodigen uit tot onbeperkt speelplezier. Het Limburgs Museum is gelegen aan de Keulsepoort 5 in Venlo. Voor meer informatie: www.limburgsmuseum.nl.