VieCuri vraagt steun nieuwbouw

VENRAY | VieCuri gaat in Venray de komende jaren een nieuw medisch centrum bouwen. Op bijna dezelfde locatie als het huidige ziekenhuis aan de Merseloseweg, dat verouderd en ook te groot is. VieCuri vraagt steun aan de gemeente door middel van een garantstelling.

Nieuwbouw gaat ongeveer 25 miljoen euro kosten. De oplevering is begin 2019 gepland. Als de gemeente garant staat voor een groot gedeelte van de investering, dan kan VieCuri tegen een scherper tarief geld lenen op de kapitaalmarkt. Daardoor komt er meer geld beschikbaar voor zorg en krijgt Venray ook een uitgebreider zorgaanbod.

Het college is wat huiverig om een garantstelling af te geven. Niet alleen vanwege de eigen vermogenspositie van de gemeente. Maar ook de regelgeving over het verlenen van staatssteun moet 'zeer kritisch' worden bekeken, vinden B en W. Als de garantstelling toch haalbaar blijkt, dan gaat er een voorstel naar de gemeenteraad die het laatste woord heeft. De gemeente wordt ook nauw betrokken bij de nieuwbouw. VieCuri wil de bereikbaarheid van het ziekenhuis verbeteren evenals de parkeergelegenheid. Het college ziet het grote belang in van een nieuw medisch centrum met een zo groot mogelijke zorgaanbod. Het verzorgingsgebied in en rond Venray is groot genoeg. Het betekent ook dat patiƫnten minder vaak zijn aangewezen op de ziekenhuizen in Venlo, Deurne of Boxmeer. Het bestemmingsplan gaat binnenkort in procedure. De gemeente verwacht geen grote (planologische) belemmeringen. Het huidige ziekenhuis, dat in 1970 werd geopend, wordt gesloopt.