Remy Aarts (D66) stopt als raadslid

VENRAY | Remy Aarts stopt als raadslid van D66. De 48-jarige Venraynaar kan het raadslidmaatschap niet meer combineren met werk en privé.

Bij de verkiezingen in maart 2014 stond Aarts, werkzaam als adviseur risicomanagement bij Rijkswaterstaat, als nummer twee op de kieslijst achter lijsttrekker Daan Janssen.

Na twaalf jaar maakte D66 met drie zetels haar rentree in de Venrayse gemeenteraad. Voor het eerst traden de democraten toe tot het college, samen met CDA en Samenwerking.

Boegbeeld Hans Teunissen werd de allereerste D66-wethouder, maar hij vertrok na een jaar al naar het provinciehuis in Maastricht. Martijn van der Putten volgde hem medio 2016 op.

Remy Aarts is de eerste vertrekker uit de gemeenteraad in deze periode. "De afgelopen maanden is het voor mij duidelijk geworden dat de andere prioriteiten in mijn leven te veel onder druk hebben gestaan", zegt Aarts. "Vandaar dat ik helaas tot de conclusie ben gekomen dat ik moet stoppen. Half meedoen en in de raad passief toekijken is voor mij geen optie."

Nick van Sinderen, die voor de PvdA van 2008 tot 2010 in de raad zat, is de beoogde opvolger volgende de volgorde van de kieslijst.