Ondernemen in Leunen

Leunen | De werkgroep SOIL (Samen ondernemen in Leunen) houdt op vrijdag 21 oktober voor de eerste keer een avond voor Leunse ondernemers.

Daarvoor zijn twee sprekers uitgenodigd. Allereerst Reginald Thal, ex-profvoetballer maar ook ondernemer, en voormalig staatssecretaris Henk Bleker. Uit onderzoek bij de Kamer van Koophandel bleek dat in Leunen enkele honderden ondernemingen staan ingeschreven. En dan zijn er ook nog ondernemers die in Leunen wonen, maar hun bedrijf elders voeren. Leunen is dus een ondernemend dorp. En daarom valt op dat er voor ondernemers in Leunen geen enkel platform is.

Met deze avond wil SOIL een bijdrage leveren aan de herinrichting van het dorpsplein. Er is dus een goed doel. Maar minstens zo belangrijk is dat SOIL ondernemers de kans wil bieden om elkaar regelmatig te ontmoeten. Geen eenmalig initiatief dus. Deelname aan de ondernemersavond is niet gratis. Leunse ondernemers (met een bedrijf in Leunen of elders) kunnen zich inschrijven en betalen € 55,00. Inschrijven en betalen gebeurt digitaal via: http://www.rdtickets.nl/soil. Reginald Thal (naast oud-voetballer bij MVV, bekend van diverse directiefuncties binnen onder andere De Sphinx in Maastricht, Keramag, Grohe, en Gessi) spreekt over Team en leiderschap. Motiveren is waar het om draait. Werkt u in een team dan kunt u rekenen op een direct bruikbaar advies. Oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (zelfstandig organisatieadviseur, gedeputeerde in Groningen, directeur RTV Noord, voetbalbestuurder bij FC Groningen, schrijver, Voorzitter van Vee en Logistiek en zelfstandig ondernemer) komt naar Leunen om te spreken over Ondernemen op een veranderend platteland. Ook Noord-Limburg verandert in een rap tempo. Dat heeft gevolg voor het ondernemersklimaat. Henk Bleker geeft hierop zijn analyse.

De avond wordt gehouden in De Baank in Leunen en begint om 20.00 uur. de inloop is vanaf 19.30 uur.


Week van diabetes bij Specsavers

Venray | Het merendeel van de Nederlanders is niet op de hoogte dat diabetes de grootste oorzaak is van blindheid in Westerse landen. Slechts één op de drie beseft zich dat de gevolgen van diabetes eventueel te merken zijn aan je ogen.

Dat blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek van Specsavers. Om aandacht te vragen voor het effect van diabetes op de ogen, houdt Specsavers Venray daarom van 10 tot en met 15 oktober de Week van Diabetes.

Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 nieuwe patiënten bij. Eén van de meest voorkomende complicaties van deze chronische ziekte is beschadiging van het netvlies (diabetische retinopathie). Hoge bloedsuikerwaarden kunnen voor schade aan de bloedvaten zorgen. Het gevolg is dat het netvlies beschadigd raakt. Daarnaast kunnen symptomen zoals wisselende gezichtsscherpte, wazig of troebel zien, rode branderige ogen en oogontstekingen een aanwijzing van diabetes zijn. De Week van Diabetes is onderdeel van een samenwerking tussen Specsavers en het Diabetes Fonds. Naast de voorlichting aan klanten ontvangen klanten bij Specsavers Venray tijdens de themaweek fruit en stappentellers ter bevordering van een gezonde levensstijl. Daarnaast is de samenwerking tussen beide partijen erop gericht om het kennisniveau van de opticiens over diabetes en mogelijke oogcomplicaties als gevolg daarvan te vergroten. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat er veel onwetendheid is over oogverzorging en het gebruik van brillen en lenzen door diabetespatiënten. Zo kunnen mensen met diabetes wel gewoon contactlenzen dragen, en kunnen zij voor een regulier oogonderzoek voor het aanmeten van een bril in Spec savers Venray terecht. Wel moeten mensen met diabetes jaarlijks naar de oogarts voor een uitgebreid onderzoek van het netvlies. Voor meer informatie: nieuws.specsavers.nl/oogtober.


Politie: getuigen aanrijding gezocht

Venray | De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag 30 september ter hoogte van de drempel Sleutelbloem-Vingerhoedskruid in de Venrayse wijk Landweert.

Bij het ongeval waren twee fietsers en een lichtgrijze personenauto (Mercedes) met aanhangwagen betrokken. Een van de fietsers raakte met haar fiets verstrengeld in de aanhangwagen, waardoor zij enkele meters achter de aanhangwagen bleef hangen.

De politie vraagt getuigen met informatie over het ongeval of de Mercedes met aanhangwagen contact met haar op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.


Op de bon bij ziekenhuis

Venray | De politie heeft meerdere personen bekeurd op het terrein aan de achterzijde van ziekenhuis VieCuri in Venray. Ondanks een verbodsbord begaven ze zich 's avonds onbevoegd op het ziekenhuisterrein.

Volgens de politie hingen ze er niet alleen rond, maar scheurden ze er soms ook met auto's, lieten ze geregeld rotzooi achter en zorgden ze, op een paar meter afstand van zowel de hospice als het ziekenhuis, voor geluidsoverlast door te harde muziek.

Na meerdere waarschuwingen is de politie deze week aan het bekeuren geslagen.

'De boetebedragen worden bepaald door justitie, maar zullen ruim boven de 100 euro liggen. En de bordjes zijn toch echt duidelijk', aldus de politie.