Politie: pas op voor 'travellers'

Venray | De politie waarschuwt voor zogeheten 'travellers'. Zij bieden als groep, vaak op een agressieve manier, hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten, schilderen van buitenmuren en schoonspuiten van opritten.

Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere bedreiging en oplichting. De politie ontving de afgelopen tijd meldingen die erop duiden dat deze 'travellers' weer in de regio actief zijn, zo meldt ze op Facebook. 'Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt 'travellers' genoemd omdat deze personen veelal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en verblijven op campings. Veelal verplaatsen zij zich in busjes voorzien van Engelse kentekens. Ze spreken meestal ook alleen Engels met een Iers accent'.

De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan en roept mensen op om contact met haar op te nemen wanneer personen op deze manier hun diensten aanbieden. 'Probeer hierbij, al dan niet middels het maken van een foto, kentekens en gegevens van voertuigen en personen vast te leggen', aldus de politie.


Leisure Business Days geslaagd

Oostrum | De eerste editie van het tweedaagse congres voor de dagrecreatie, Leisure Business Days, in Evenementenhal Venray is op 5 en 6 oktober door bezoekers en sprekers positief ontvangen.

"We hebben een basis voor de toekomst gelegd. We kunnen dit concept verder uitbouwen", laat Marijne Kok-Winkler namens Evenementenhal weten. De vele internationale sprekers gaven de belangstellenden op beide dagen voldoende stof tot nadenken met hun inspirerende presentaties over de laatste trends en innovaties. Op de eerste dag van het congres stonden trends in dagattracties centraal. Zo gaf Charles Read, directeur van de internationale vakwebsite Blooloop.com., een overzicht van ontwikkelingen die hij in de attractiesector tegenkomt. Read was één van de vele sprekers op het congres. Allemaal brachten ze hun visie op de wereld van leisure en retail onder woorden. Daarbij gingen ze onder meer in op de vele vernieuwingen in de recreatiesector. Volgens belangstellenden was de inhoud van het congres interessant en waardevol. Gezien het uitgebreide congresprogramma, de vele invloedrijke sprekers en het enthousiasme van de bezoekers, had dit evenement meer bezoekers verdiend. "We hopen dat het enthousiasme van de aanwezigen leidt tot meer bezoekers in de toekomst", zei Kok-Winkler. Op beide dagen werd het congres afgesloten met een presentatie van studenten van de NHTV uit Breda. Zij lieten een aantal innovatieve en inspirerende concepten zien aan het aanwezige publiek. Naast het congres, was er ook een kennismarkt met diverse exposanten uit de recreatiebranche.

"Hier voerden de exposanten goede gesprekken en werden waardevolle contacten gelegd. Ook de feestavond werd positief ontvangen door de bezoekers", aldus Kok-Winkler.


Scooterrijder aangehouden

Venray | De politie heeft de scooterrijder die donderdag op de St. Annalaan in Venray een aanrijding met een vrouw uit Venray veroorzaakte, aangehouden.

Het gaat om een inwoner (18) van Overloon. De man reed na de botsing met de vrouw, die samen met haar hondje aan het wandelen was, niet alleen door, hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De vrouw raakte lichtgewond bij het ongeval. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Door justitie is hem een strafbeschikking opgelegd van 350 euro. 'Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed', aldus de politie.


Ondernemers Vakdagen succes

Oostrum | Ondernemend Noord- en Midden-Limburg en Oost Brabant wist op 4, 5 en 6 oktober de weg te vinden naar Evenementenhal Venray. De jaarlijkse netwerkbeurs Ondernemers Vakdagen kon rekenen op de belangstelling van bijna 4.000 bezoekers.

"Tel daar ook alle positieve reacties van exposanten en bezoekers bij op dan zijn wij zeer tevreden", zegt Robert Hoelen namens Evenementenhal. Ruim 140 exposanten presenteerden zich drie dagen lang in Evenementenhal Venray. Maar het programma van Ondernemers Vakdagen bestond uit meer dan alleen een beursvloer. De netwerkbeurs trapte op dinsdag af met een uitverkocht openingssymposium van MKB Noord-Limburg. Topsprekers als Richard van Hooijdonk en Michiel Werkman kwamen aan het woord.

Ook alle andere presentaties en lezingen konden rekenen op grote belangstelling, zoals de presentaties over cybercrime, data lekken en betekeniseconomie. Ondernemers sloegen op meerdere pleinen de handen ineen en bundelden op die manier hun krachten. Er was bovendien een groot centraal netwerkplein, midden op de beursvloer.

"We kijken met een ontzettend positief gevoel terug op deze drie dagen", zegt Hoelen. Deze mening wordt ook gedeeld door exposanten en bezoekers. Dolf de Zwart liet na zijn beursbezoek weten veel netwerkcontacten te hebben gesproken en dat een bezoek aan de beurs meer dan de moeite waard is. Ook Lucien Peeters, wethouder van de gemeente Venray, was te spreken over de beurs. "Er hing een gezellige sfeer in de hallen."

Bezoeker Johan de Wal stond op het BS Morgen Plein. "Goede sfeer, veel bezoekers en mooie gesprekken op de beursvloer", aldus De Wal. Hoelen is zeer te spreken over al deze reacties en kijkt alvast vooruit naar de editie in 2017. Deze vindt plaats op 24, 25 en 26 oktober. Belangstellenden kunnen nu al hun stand boeken via de website www.evenementenhal.nl/ondernemersvakdagen.