Gertjan Reijnders (links) en Roel Braeken beklinken de samenwerking met een handdruk.
Gertjan Reijnders (links) en Roel Braeken beklinken de samenwerking met een handdruk.

Nieuwe uitstraling gebouw VieCuri

Venlo | De uitstraling van VieCuri in Venlo wordt de komende jaren flink aangepakt. Reijnders Schilderwerken zorgt ervoor dat de buitenkant van het gebouw ook gaat passen bij de transitie die het ziekenhuis inmiddels heeft doorgemaakt.

VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Reijnders Schilderwerken zijn een langdurig onderhoudscontract aangegaan om de uitstraling van de buitenkant van het ziekenhuis aan te laten sluiten bij de al gemoderniseerde binnenkant. Roel Braeken, manager Vastgoed, Techniek & Bouw van VieCuri Medisch Centrum in Venlo: "Het pand was toe aan een grote beurt. Vanuit beheersbaarheid en budget zijn we daarom een langdurig onderhoudscontract aangegaan met Reijnders Schilderwerken."

De komende vier jaar zijn de schilders bezig om de buitenkant van het medisch centrum een nieuwe kleur te geven. "We hebben gekozen voor een kleurverandering. Zo wordt het donkerrood van de buitenkant antraciet, aansluitend op het kleurplan van de architect. Hiermee willen we het aanzicht van het ziekenhuis verbeteren. De buitenkant wordt zo in harmonie gebracht met de moderne binnenkant", stelt Braeken. "De torens zijn het eerst aan de beurt, die worden dit jaar nog in een nieuw jasje gestoken."

Reijnders Schilderwerken is voor VieCuri een goede partner in het onderhoud van vastgoed. "Ze denken mee en hebben een gedetailleerd plan opgesteld. Zo hebben wij er vrij weinig omkijken naar. Dat ontzorgt", vindt Braeken.

Gertjan Reijnders, directeur van Reijnders Schilderwerken, legt uit dat de insteek van Reijnders Schilderwerken daar ook bij aansluit: "We willen een partner zijn voor bedrijven en instellingen die ze ontzorgt. Zo kan VieCuri zich gewoon bezighouden met waar het goed in is de zorg."