Hockeysters verliezen topper

Bakel 2-Venray 7-4 (4-2). Doelpunten Venray: Bente Matijsen (2x), Annemarie Voorn en Wendy Heijting.

Bakel | De hockeysters van Venray verloren de topper in de reserve vierde klasse in en tegen Bakel 2: 7-4. De thuisploeg, die dit seizoen al 24 keer scoorde in drie duels, was opnieuw trefzeker. Na een 4-2 voorsprong bij rust liep Bakel 2 na rust uit naar een comfortabele zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal speelde de thuisploeg met snelle combinaties. Na een goed opgebouwde aanval viel dan ook al snel de openingstreffer voor de koploper. De gasten uit Venray toonden meteen veerkracht en scoorden niet veel later de gelijkmaker. Danjelle Creemers bediende met een fraaie bal Bente Matijsen op maat die vervolgens met een hard schot raak schoot: 1-1. De thuisploeg was hiervan niet onder de indruk en via drie treffers op rij nam Bakel 2 een riante voorsprong: 4-1. Invalster Bo Staadegaard van meisjes A2, die een uitstekende wedstrijd speelde, stond aan de basis van de tweede Venrayse treffer. Staadegaard bediende Annemarie Voorn die bij de paal kon intikken: 4-2. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze had Venray moeite om het snelle spel van de thuisploeg en incasseerde een vijfde treffer. Toch wisten de Venrayse hockeysters zich uitstekend te herstellen. Invalster Maud Classens, eveneens van meisjes A2, kwam enkele keren gevaarlijk in de cirkel maar wist geen doel te treffen. Toch wist Venray met twee treffers op rij de aansluiting met de koploper te vinden. Uit een strafcorner maakte Wendy Heijting 5-3, waarna Annemarie Voorn via een tip in de gasten weer helemaal in de race bracht: 5-4. In de slotfase moest Venray uiteindelijk toch buigen, want met twee doelpunten pakte Bakel 2 de winst in een spannende hockeytopper.

Op zondag 9 oktober speelt Venray thuis tegen Don Quishoot, aanvang 11.00 uur.

Eerste zege hockeyers

Venray-Deurne 4-2 (3-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x), Sebastiaan Michiels en Cornfiel Kroon jr.

Venray | De hockeyers van Venray behaalden zondag de eerste zege in de derde klasse. Op eigen veld werd hekkensluiter Deurne met 4-2 verdiend verslagen. Venray begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Een inzet van rechtsvoor Guido Pop werd nog gestopt door de keeper, maar Sebastiaan Michiels werkte de rebound alsnog in het doel: 1-0. De tweede goal in het voordeel van Venray kwam voort uit een strafcorner. De eerste bal op het doel kwam niet aan. Maar de tegenwoordig rechtsachter spelende Cornfiel Kroon jr. kon met een krachtig backhandschot de bal in het dak van het doel slaan. Venray kwam in de eerste helft nog in de problemen toen er via een snelle counter van Deurne een schot op doel gelost werd. De bal kaatste echter van de linkerpaal, over de doellijn, naar de rechterpaal waarna Cornfiel Kroon jr., door een snelle reactie, de bal van de doellijn weghaalde. Nog voor de pauze wist Venray een strafcorner te versieren. De bal werd behendig over de keeper heen gepusht door Guido Pop: 3-0. De heren van Venray wisten helaas niet de nul te houden. Er werd slordig balverlies geleden en de spelers van Deurne maakte hier gebruik van door via de rechter kant van het veld een counter op te zetten. In de cirkel werd de bal door een speler van Deurne in de goal getipt: 3-1. In de tweede helft werd het duel van beide zijden feller. Uit een strafcorner besliste Venray het duel definitief. De bal werd naar links verlegd op Guido Pop die met zijn backhand in de linker benedenhoek doel trof: 4-1. Uit een strafcorner bepaalden de gasten de eindstand op 4-2. Op zondag 9 oktober speelt Venray in Cuijk tegen Civicum, aanvang 14.45 uur.

Basketballers naar winst

Den Dungk 2-Jumpers'76 81-88 (20-20, 15-11, 20-21, 17-20, 9-16)

Den Dungen | De basketballers van Jumpers '76 versloegen zondagavond de koploper in de eerste klasse. In Den Dungen pakte de Venrayse ploeg de eerste zege in het nieuwe seizoen tegen Den Dungk 2: 81-88. Jumpers'76 was met tien man afgereisd en miste alleen de lengte en de kilo's van Mirko Anteunisse en Wouter Oosterbeek. De wedstrijd was van begin af aan erg intensief met veel inzet in de defense aan beide kanten. Met acht leidingswissels in het eerste kwart alleen was het duidelijk dat het een gevecht van een wedstrijd kon worden. Peter Hoeijmakers begon sterk met agressieve drives en scores. Hij scoorde 8 van de 20 punten van Jumpers. Bij Den Dungk was Weekers met twee snelle driepunters succesvol. Jorik Wulterkens en Dirk Laurense antwoorden met ieder een drietje. Het tweede kwart was nog steeds een gevecht voor iedere bal en ieder punt. Den Dungk wist zich een voorsprong van vier punten uit te spelen: ruststand 35-31. Het was duidelijk dat het daarom ging wie als beste hun rust kon bewaren en meer karakter kon tonen. Net na de rust kwam Den Dungk op hun grootste voorsprong van zes punten. Hoeijmakers, Laurense en Locmelis hadden allemaal goede acties in het derde kwart en scoorden allen 6 punten. Na het derde kwart stond het 55-52. Aan het begin van het vierde kwart scoorde Braken van Den Dungk belangrijke shots aan het einde van de shotclock en onder druk. Maar de rolspelers van Jumpers, Thomas Ewalts, Emiel Viersma, Justin Gommans, leverden hun bijdrage op het juiste moment en daardoor kwam Jumpers weer bovenaan. Na een score van Laurense stond Jumpers vier punten voor met 1.30 minuten op de klok. Vooral via vrijeworpen wist Den Dungk het spannend te houden. Met drie seconden op de klok en een score van 71-72 (voor Jumpers) werd er een fout gefloten. Via een benutte vrije worp van Weekers dwong de thuisploeg een verlenging af. Daarin speelde Jumpers'76 strakke defence en via Laurense, die alle vrije worpen benutte, ging de zege naar Jumpers'76. Topscorers van Jumpers'76 waren Dirk Laurense 25 punten, Peter Hoeijmakers 20 punten en Jorik Wulterkens 17 punten.

Jumpers'76 speelt op zaterdag 8 oktober thuis tegen Attacus 3. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.