Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Julia Michels naar topkorfbaldag

Ysselsteyn | Julia Michels (20) van De Peelkorf uit Ysselsteyn is een van de scheidsrechters die door het KNKV zijn uitgenodigd om in december de Korfbal Challenge 2016 in Rotterdam als speciale gast bij te wonen.

Door Henk Lammen

In het kader van de Week van de Scheidsrechter was Michels door haar vereniging genomineerd. Voorzitter Peter Bartray van De Peelkorf feliciteerde haar zondag met de uitverkiezing en overhandigde de talentvolle scheidsrechter een bloemetje (foto). Het KNVK had in het kader van de Week van de Scheidsrechter verenigingen uitgenodigd om één verenigingsscheidsrechter te nomineren voor een extra verrassing. Een jong scheidsrechterstalent, iemand die een steuntje in de rug verdient, een scheidsrechter die een bijzondere prestatie heeft geleverd of bijzonder gemotiveerd is maar bovenal iemand die het fluiten van wedstrijden leuk vindt.

Julia Michels was verrast met de uitnodiging van de nationale korfbalbond om de topkorfbaldag in Rotterdam bij te mogen wonen. "Ja, absoluut. Ik mag een dagje meelopen met een topscheidsrechter. Zijn voorbereiding op de wedstrijd, de wedstrijd bekijken en de nabespreking bijwonen. Ik kan dus van dichtbij meemaken hoe een topscheidsrechter zo'n wedstrijd beleeft. Ik ben echt verrast, maar vind het wel enorm leuk." Foto Henk Lammen.


Pech voor Kevin van Leuven

Assen | De voorlaatste ronde van de British Superbike is op het TT-circuit van Assen gehouden. Voor Kevin van Leuven uit Swolgen een thuiswedstrijd.

Hij kwam uit in de Dutch Superbike/Supersport en had zich op een prima zesde plek gekwalificeerd. De start was goed en hij wist twee concurrenten te passeren. Vier rondes voor het einde sloeg het noodlot toe en liep het blok kapot. Van Leuven moest zijn wedstrijd staken en zijn Kawasaki ZX10 de pitsstraat in sturen. Van Leuven: "Wat een teleurstelling. Ik had de wedstrijd gemakkelijk kunnen uitrijden en dan had ik tweede gestaan op het podium. Ik baal dat dit net nu moet gebeuren!"

De laatste ronde dit seizoen voor het BSB is op Brands Hatch op zondag 16 oktober.