An Lenders (343, in het midden) won de vijf kilometer bij de vrouwen.
An Lenders (343, in het midden) won de vijf kilometer bij de vrouwen. Foto: Henk Lammen

"We zijn heel trots"

Venray | De derde editie van de Venrayse Singelloop was zondag een groot succes met in totaal 1445 deelnemers, van wie 368 wandelaars.

Door Henk Lammen

"Het is fantastisch gegaan", glunderde voorzitter Brendan Rijsdijk toen de laatste deelnemers van de 5- en 10-kilometer binnen druppelden over de finish op het Schouwburgplein. "We zijn enorm blij met het aantal deelnemers en het weer was goed. Het bleef gelukkig droog. Hier staat een tevreden mens", aldus Rijsdijk. "We zijn als organisatie ook heel trots. Trots op alle vrijwilligers die een handje helpen en de sponsoren die het mogelijk maken om een evenement van deze omvang te realiseren. Het aantal deelnemers dat heeft meegedaan, op alle fronten zijn
we trots."

Het is inmiddels traditie dat op de eerste zondag in oktober hardlopers en wandelaars naar Venray komen om deel te nemen aan de singelloop. Naast de X-loop voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, nieuw in het programma, was er dit jaar nog meer aandacht voor de jeugd. Dit jaar konden kinderen in verschillende leeftijden tot zestien jaar deelnemen aan de diverse lopen, van de bambinolopen voor de allerkleinsten tot en met de kidsruns en juniorlopen. "Doel van de loop is om mensen aan het bewegen te krijgen. Daarnaast is er het maatschappelijk belang ten behoeve van jeugd en sport. Sportkansen creƫren voor kinderen die om financiƫle redenen geen lid kunnen worden van een vereniging vinden we als stichting enorm belangrijk." Na afloop kon de organisatie een cheque van maar liefst 4500 euro overhandigen aan Jeugdsportfonds Venray. Dat volgend jaar de vierde editie van de singelloop op de Venrayse evenementenkalender prijkt, staat buiten kijf. En uiteraard weer op de eerste zondag in oktober. Op 1 oktober 2017 is het dan ook weer een groot feest als het aan voorzitter Rijsdijk ligt: "We hebben hier prachtige singels in Venray. Daar kun je heerlijk op hardlopen. En wat is er nou leuker dan dat je in jouw eigen gemeente over de singels kunt lopen. In jouw Venray! Waar mensen langs de kant staan die je kent. Die je aanmoedigen. En met muziek langs de route. Het is heel dankbaar om zo'n evenement met een team van mensen te mogen organiseren."

De Venrayse Singelloop leverde mooie winnaars op. De vijf kilometer bij de mannen werd gewonnen door Mark van Kessel (16.11 minuten), terwijl An Lenders (19.11) bij de vrouwen de snelste was. De tien kilometer werd gewonnen door Tecle Mekonen (33.07). Ruth van der Meijden (36.36) kwam als eerste vrouw over de streep.