Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Festival Hoeve Blues in de startblokken

Venray | In De Witte Hoeve in Venray wordt op zaterdag 22 oktober het jaarlijkse Hoeve Blues-festival gehouden met onder meer optredens van twee plaatselijke bands.

De opening wordt verzorgd door Blueztrain. Blueztrain bestaat al enkele jaren in wisselende bezettingen. De bandleden vinden hun inspiratie met name gevonden in nummers van Jimmy Vaughan, The Hoax, Kenny Wayne Shepherd en Tab Benoit. Met behoud van de identiteit van de nummers worden ze op geheel eigen wijze ten gehore gebracht.

Daarna is het de beurt aan The Southern Blues Rock Band. Wegens succes treedt deze formatie voor de tweede keer op op Hoeve Blues. Bij het bereiken van zijn zestigste verjaardag besloot bluesaddict Johan Philipsen om, samen met zijn talrijke muzikale vrienden, nog een ultieme proeve van bekwaamheid af te geven in de vorm van een album met zijn 'best of'-songs. Uit deze groep muzikale collega's destilleerde zich na de eerste opnamesessies een clubje, dat het muzikaal erg goed met elkaar kon vinden. Niet geheel toevallig de oude kern van de, door Johan en bassist Gerard, in 1988 opgerichte Southern Bluesrock Band, die in de negentiger jaren bluesclubs en -festivals onveilig maakte in binnen- en buitenland. De klik werkte zo goed, dat besloten werd de draad nog eens op te pakken.

De bandnaam lag voor de hand, The Southern Bluesrock Band. Op Hoeve Blues, oktober 2014, presenteerde deze 're-issue' Southern Bluesrock Band zich met bijzonder veel succes aan het publiek. Hoofdgast tijdens de komende editie van Hoeve Blues is Ian Siegal & Band. Al 25 jaar toert deze rasartiest door de hele wereld om zijn typische rauwe stemgeluid en muzikaal vermogen ten gehore te brengen. Zijn kwaliteiten worden zo hoog aangeslagen dat hij overstelpt is met awards. Daarnaast gaf hij een groot aantal albums uit die in meer dan 35 landen in de wereld succes opleverden. Ian Siegal wordt dan ook gezien als de meest intrigerende en succesvolste artiest uit Engeland sinds de iconen uit de jaren '60. Samen met zijn band verzorgt hij een optreden in Venray. Kaarten reserveren via telefoon 0478 - 580624/info@dewittehoeve.com. Kaarten kosten in de voorverkoop 12.50 euro p.p, aan de kassa 15 euro p.p.

Foto: Ian Siegal.