Ruim 180 leden van De Zonnebloem genoten van de jaarlijkse boottocht.
Ruim 180 leden van De Zonnebloem genoten van de jaarlijkse boottocht. Foto: Henk Lammen

Genieten op de Maas

Wanssum | Ze genoten vrijdag weer met volle teugen. De ouderen die deelnamen aan de jaarlijkse boottocht van De Zonnebloem afdeling Venray.

Door Henk Lammen

Aan boord van de boot Zilvermeeuw 2 waren ruim 180 leden van De Zonnebloem te gast voor een gezellig dagje uit. De eerste deelnemers meldden zich al voor negen uur in de haven van Wanssum, waar het vertrek om tien uur stond gepland. Een beter bewijs voor de populariteit van de bootreis onder de ouderen van De Zonnebloem is er niet. Toch was de editie 2016 bijna niet doorgegaan. "De boottocht was bijna afgeschaft, want de nationale vereniging stopt met het organiseren er van", legt Joke van Os, bestuurslid van De Zonnebloem Venray uit. "We hebben het daarom deze keer zelf opgepakt, met het risico dat we niet voldoende aanmeldingen zouden hebben. Zeker gezien de kosten, met name dan het huren van de boot. Tot onze verbazing hadden we meer aanmeldingen dan de vorige keer."

De deelnemers aan de boottocht laten zich het jaarlijkse uitje niet graag ontgaan. Ze worden dan ook in de watten gelegd door de vrijwilligers van De Zonnebloem die het de gasten naar hun zin maken. Bij het vertrek wordt het kopje koffie met een stukje cake geserveerd. Na de loterij met leuke prijsjes genieten 'De Zonnebloemers'. Van het uitzicht op de Maas, de muziek van een accordeonist, maar vooral van elkaars nabijheid. Heerlijk kletsen over alledaagse dingen, even de zorgen aan de kant zetten..........