Afbeelding

Nieuw beeld in Engelse tuin

Venray | In de Engelse tuin is een beeld bijgeplaatst met een bijzondere geschiedenis.

Het beeld is gemaakt door Liesbeth Rutten, van wie meer werk in de tuin staat. Het kunstwerk Neerstrijken uit 2006, is gemaakt in opdracht van de familie De Vilder. Charles de Vilder heeft in 2013 de Engelse tuin geopend. Ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijk is het beeld door Rutten ontworpen, voor een speciale plek in de tuin van de familie De Vilder.

Bij hun verhuizing naar een flat in het centrum van Venray is het beeld niet meegenomen, omdat er geen bestemming voor was.

Toen later het idee geboren werd voor een plaatsje in de Engelse tuin nam Charles de Vilder contact op met de eigenaars van hun oude huis, die ook de Engelse tuin een prima bestemming vonden. De nieuwe eigenaars die het beeld afstonden, zijn Annemarie Dittrich en Marco Schelbergen.

Het beeld kon niet zomaar op een nieuwe plek neergezet worden, Het Biezenvenneke 2 was speciaal ingericht op het beeld en deze inrichting kon in de Engelse tuin niet gekopieerd worden.

Er is zorgvuldig gezocht naar de beste plek voor het beeld zodat het opnieuw tot zijn recht kan komen op een andere plek. Daarvoor was enige aanpassing aan het beeld nodig.

Het is nu in het perk geplaatst, vlak bij de Engelse bank. Wie op de bank zit, kan genieten van het beeld en de intimiteit ervan ervaren.