Paddenstoelen

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt een minicursus paddenstoelen onder leiding van Gerard Kompiet. De twee theorieavonden zijn op de woensdagavonden 19 en 26 oktober.

De veldles is op zaterdagochtend 29 oktober. Paddenstoelen; mensen staan vaak stil bij deze wondertjes der natuur en zouden er meer van willen weten. Dat kan nu met de minipaddenstoelencursus. Natuurfotograaf en natuurkenner Gerard Kompiet verzorgt de lessen.

Tijdens de theorieavonden komen allerlei onderwerpen in woord en beeld aan bod. Wat zijn paddenstoelen? Hoe komen ze aan voedsel. Wat is hun plaats in de natuurkringloop? Wat zijn parasieten en heksenkringen? In beide lessen komen meerdere soorten uitgebreid aan de orde.

Tijdens de veldwandeling gaan de deelnemers op onderzoek in de natuur om de paddenstoelen terug te vinden in het veld.

Opgeven voor 12 oktober via e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl.


Knutselmarkt KBO in Blitterswijck

Venray | De knutselmarktgroep van de KBO houdt op vrijdag 14 oktober van 18.00 tot 20.30 uur een knutselmarkt in 't Huukske in Blitterswijck.

Een creatieve groep van de KBO heeft het laatste half jaar hard gewerkt aan het invullen van een gevarieerde samenstelling van artikelen en creaties. De opbrengst komt ten goede aan activiteiten binnen de KBO.