Argwaan over centrummanager

VENRAY | De gemeente gaat een centrummanager aanstellen om het winkelcentrum te versterken. De centrummanager moet zorgen voor een betere samenwerking tussen ondernemers, pandeigenaren, bewoners, gemeente en evenementen die in het winkelcentrum worden gehouden. Samenwerking en VVD zijn argwanend.

Martin Leenders (Samenwerking) heeft er grote moeite mee dat de centrumondernemers de keuze al bepaald zouden hebben. "De naam is al bekend en anderen krijgen geen eerlijke kans. Omdat de functie naar een persoon is toegeschreven", zei Leenders vorige week in de raadsvergadering. "Terwijl de gemeente de rekening kan betalen. Daarom willen wij zelf het besluit nemen."

Samenwerking kreeg steun van de VVD. Beide partijen stemden tegen de centrumvisie. "We willen de benoemingsprocedure graag toetsen", zei Ingeborg de Barbanson (VVD). "We vinden dat niet de juiste mensen aan zet zijn." Volgens wethouder Jan Loonen (CDA) is er nog niets beslist. "Er ligt een profielschets, maar er is nog niets besloten. De functie is zeker niet toegeschreven naar een persoon. Maar andersom." Loonen vond het te ver gaan dat de gemeenteraad zich met personeelsbeleid bemoeit.

Dat vonden de andere partijen ook. "Dit is bedrijfsvoering en daar moeten we ons eigenlijk buiten houden", zei Tino Zandbergen (inVENtief). "Maar het mag niet zo zijn dat de functie naar iemand uit het 'old boys netwerk' gaat", voegde hij eraan toe.

Jan Loonen meldde dat de centrummanager op uurbasis wordt ingehuurd voor twee dagen per week.