Leegstand scholen lost vanzelf op

VENRAY | Door het teruglopende leerlingenaantal nam de leegstand sterk toe in de Venrayse basisscholen. De gemeente trok 500.000 euro uit om het probleem aan te pakken. Dat geld blijkt niet meer nodig. Want de leegstand los grotendeels vanzelf op.

De scholen van Oirlo en Castenray zijn gefuseerd en de Montessorischool krijgt onderdak in het voormalige gebouw van De Landweert. In Veltum worden de leegstaande lokalen bij Coninxhof en De Keg opgevuld door de komst van speciaal onderwijs. De Toverbal, waar vijf lokalen onbezet zijn, sluit na dit schooljaar en Merselo krijgt een nieuw gebouw. Focus, basisschool voor speciaal onderwijs, vertrekt uit het pand aan het Groenwoltsepad en neemt zijn intrek in de nieuwe school in Veltum.

Bovendien hebben veel scholen een of meer leegstaande ruimten verhuurd of in medegebruik gegeven. Zoals het er nu naar uitziet zal er straks alleen nog in de Krokodaris, in de wijk Brukske, nog sprake zijn van behoorlijke leegstand (zeven lokalen). De St. Odaschool in Ysselsteyn heeft nog een overschot van twee lokalen.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het budget van 500.000 euro te laten vervallen.