Afbeelding
Foto: ron koenen

Brand winkelpand Wilhelminastraat

Venray | In het pand van Partijdumper, een winkel voor huishoudelijke artikelen in de Wilhelminastraat in Venray, woedde dinsdagmiddag enkele uren een felle brand.

Bij de brand kwam veel rook vrij waardoor de brandweer het pand lange tijd niet binnen kon komen. Er kwam geen asbest vrij, wel vroeg de brandweer mensen in de omgeving om ramen en deuren dicht te houden in verband met de hevige rookontwikkeling. Ook werd er een NL-Alert verstuurd met dezelfde strekking. De brand brak even voor 15.00 uur uit in het magazijn van het bedrijf. Na de melding rukte de brandweer met groot materieel uit. De medewerkers van het bedrijf konden het gebouw ongedeerd verlaten. De oorzaak van de brand, die tot in de verre omgeving was te zien en veel bekijks trok, was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend.

Foto: André Leijssen.


Dialoogcafé over intimiteit

Venray | Dialoog draagt bij aan een betere en vriendelijkere samenleving. Dat is de overtuiging van Gerard van den Buijs, voorzitter van de werkgroep Venray in Dialoog. Hij leidt op woensdag 5 oktober om 19.30 uur de dialoog tijdens het dialoogcafé in proeflokaal Goesting. Het thema is intimiteit. Van den Buijs: "Venray in Dialoog nodigt uit om te ervaren dat we ook op een andere manier kunnen communiceren dan we gewend zijn. Het gaat vooral om het luisteren en elkaar vragen stellen; waaróm denkt die ander er zo anders over? Tijdens de dialoog ervaar je dat onze dromen en wensen soms dichterbij elkaar liggen dan we denken. Het verbindt mensen met elkaar. Om een dialoog te laten slagen zijn er gespreksregels. Het lijkt voor de hand liggend om de ander te laten uitpraten en met respect te behandelen, maar wij zijn zo gewend om te reageren, om er iets van te vinden en onze mening tegenover de ander te uiten, dat een ervaren gespreksleider nodig is om de dialoog in goede banen te leiden. De gespreksleider zorgt voor veiligheid en vertrouwen aan de dialoogtafel. En daar wil ik heel graag mijn steentje aan bij dragen." Het dialoogcafé in de spreekruimte boven proeflokaal Goesting duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via e-mail info@venrayindialoog.nl. Zie ook www.venrayindialoog.nl.