Nieuw project SOS Meerlo-Wanssum

Wanssum | SOS Meerlo-Wanssum heeft tot doel bewustwordingsactiviteiten te ontwikkelen en voorlichting te geven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Daarnaast koppelt zij deze activiteiten, eens in de vier jaar, aan een project dat is ingediend door (oud) inwoners van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum. In het laatste, net afgeronde project, is voor de kinderen uit Jiboro in Gambia de wereld een klein beetje beter gemaakt door de bouw van een school voor kinderen met een (gehoor)beperking te ondersteunen. Er was zelfs nog wat ruimte om een bus aan te schaffen, zodat de kinderen van en naar school vervoerd kunnen worden. (Oud-)inwoners van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum kunnen vanaf nu tot en met zondag 16 oktober een goed gedocumenteerd project indienen, om samen met SOS de wereld weer een stukje beter te maken.

De criteria voor het indienen van projecten zijn te vinden op de website. Goed gedocumenteerde projecten kunnen worden ingediend via SOS Meerlo-Wanssum, Groenewoudstraat 13, 5961 VD in Horst of via e-mail project@sos-meerlowanssum.nl. Meer informatie is te vinden op www.sos-meerlowanssum.nl of project@sos-meerlowanssum.nl.


Pianiste Rusland in Cambrinus

Horst | De Russische pianiste Anna Ushakova uit Kaliningrad is op woensdag 5 oktober te gast in Cambrinus in Horst.

Ushakova maakte al op jonge leeftijd indruk en geeft nu veel concerten in Rusland, Hongarije, Polen en Litouwen en treedt regelmatig op als soliste bij diverse orkesten. Sinds 2012 werkt ze als pianosolist en begeleidster bij de Kaliningrad Philharmonic. Ushakova speelt piano zoals het haar past. Ze is rebels en heeft weinig last van etiquette en conventies. Subtiel en uitermate fors, altijd intens. Met groot gemak beweegt ze zich door het hele klassieke spectrum, van Schubert tot Mussorgsky. Haar klassieke scholing begint aan het College Rachmaninoff in de stad waar ze geboren is. Tijdens deze studie is ze al op jonge leeftijd laureaat van diverse concoursen en festivals, waaronder The Russian Young Talent (1992). Ze wint het 6th International Festival for Children (1998) en The 3rd International Russian Classic Music Festival (1998). Van 2002 tot 2007 studeert ze aan het beroemde Rimsky-Korsakov Conservatorium in Sint Petersburg en is er in dezelfde periode werkzaam als begeleider. Ushakova is op concertreis door Nederland. Aanvang concert 20.30 uur. Reserveren is mogelijk via www.cambrinusconcerten.nl en via alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.


Informatiemiddag over Parkinson

Boxmeer | Parkinsonvereniging regio Land van Cuijk en Noord-Limburg houdt op donderdag 6 oktober vanaf 14.00 uur een informatiemiddag over Parkinson in 't Vertrek aan de Stationsweg 12 in Boxmeer.

Het thema is Vervoer en mobiliteit bij de ziekte van Parkinson, zoals autorijden en andere mobiliteitsvoorzieningen, bijvoorbeeld de scootmobiel. Ergotherapeuten van ParkinsonNet Maud Koopmans, Heidi Jenniskens en Edith Bergmans spreken over rijgeschiktheid en het aanvragen van een rijbewijs.

Ook andere mobiliteitsvoorzieningen komen aan bod. Het doel van deze middag is dat mensen met Parkinson en andere betrokkenen elkaar kunnen ontmoeten in een informele sfeer.

Aanmelden voor 1 oktober bij Lily Rutten via e-mail Lily.rutten@hotmail.com of telefoon 06-29011253.


Beslissende slag Romé Huibers

Oss| Tijdens motorcrosswedstrijden in Oss lijkt titelverdediger Romé Huibers uit Oirlo een beslissende slag geslagen te hebben in de strijd om het Nederlands kampioenschap in de klasse quads inters.

Huibers begon aan de wedstrijd met een voorsprong van 62 punten op Joeri Coppelmans (Neunen). Coppelmans had echter last van een twee weken geleden opgelopen blessure en kon zich mede hierdoor niet bemoeien met de strijd voorin.

Romé Huibers had in de eerste manche een goede start en pakte in de tweede ronde de leiding. Al snel was het Rick Haverdil (Beuningen) die de leiding overnam van Huibers.

In de strijd om de tweede plaats wist Huibers Ruben van Lith (Uden) nog net achter zich te houden. In de tweede manche wist Huibers kopstart te pakken. De winnaar van de eerste manche Rick Haverdil viel al snel weg waardoor de weg voor Huibers vrij was om de overwinning te pakken. Opnieuw was het Ruben van Lith die dicht bij Huibers kwam. Huibers wist van Lith opnieuw achter zich te houden en pakte hiermee zowel de manche- als de dagzege.

In de stand om het Nederlands kampioenschap heeft Huibers nu een voorsprong van 94 punten met nog wedstrijden in Berghem en Heeswijk voor de boeg. Enkel veel pech of diskwalificatie lijkt Huibers nog van de titel af te kunnen houden.

Uitslagen Oss (MON):

Inters superklasse:

25. Jeremy de Vink (Venray);

36. Bart Pijpers (Wanssum).

Quads inters:

1. Romé Huibers (Oirlo);

7. Johan Gommans (Oirlo).

MX open senioren:

7. Maik Hubers (Venray);

22. Koen Pijpers (Wanssum);

30. Marijn Steffers (Oostrum).

MX 2 junioren:

36. Dave Thielen (Veulen);

38. Stan Bongers (Castenray).