Afbeelding
Foto: ron koenen

Gevincespireerd: opening expositie

Venray | In de kapel van zorginstelling Vincent van Gogh start vrijdagavond 30 september een bijzondere expositie: Gevincespireerd. Enkele tientallen kunstenaars hebben in hun discipline een kunstwerk gemaakt waarbij ze zich hebben laten inspireren door schilder Vincent van Gogh. De expositie op het Annaterrein in Venray is gratis te bezoeken.

Er zijn in de kapel diverse kunstwerken te zien: een landschapskunstwerk, een zandsculptuur, een rap, een 3D-animatie, een kunstwerk met oortjes, een doodskist in de stijl van Van Gogh, gedichten, schilderijen en zelfs een opera. Er zijn ook schilderijen van cliƫnten van zorginstelling Vincent van Gogh te bezichtigen.

Bekende Nederlanders zijn 'in een tijdmachine gestapt' die hen naar het Parijs van 1888 brengt. Daar ontmoeten ze Vincent van Gogh, die hen uitnodigt om mee te gaan naar zijn atelier in Montmartre. Daar maakt hij, in zijn stijl, een schilderij van ze.

Vervolgens stappen de bekende Nederlanders met het schilderij onder de arm weer in de tijdmachine, om ze te laten zien in Gevincespireerd. Schilders hebben op deze wijze bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hanneke Groenteman, Jan Mulder, Halina Reijn, Anthonie Kamerling, Gerard Joling, Eva Jinek, Linda de Mol en Carice van Houten geportretteerd. Met als thema 'Vincent meets Vincent' heeft Hans Hendrikx, geneesheer directeur van zorginstelling Vincent van Gogh, een aantal schilderijen van schilder Vincent van Gogh geanalyseerd.

Het pop-upmuseum Gevincespireerd is voor het publiek geopend op vrijdag 30 september (20.00-22.00 uur), zaterdag 1 oktober (14.00-18.00 uur), zondag 2 oktober (13.00-18.00 uur), zaterdag 8 oktober (14.00-18.00 uur) en zondag 9 oktober (13.00-18.00 uur).

De expositie is ook te bezichtigen tijdens de activiteiten die Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg organiseert tijdens haar Breinweek, van 2 tot en met 6 oktober in de kapel op het St. Annapark.

Wethouder Lucien Peeters en Frans van de Vranden (lid bestuursteam Vincent van Gogh) zullen Gevincespireerd vrijdag 30 september op bijzondere wijze openen.

Het pop-up museum is een initiatief van Ambaum BrandMakers, in samenwerking met zorginstelling Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg.


Kienen KBO

Venray | Woensdag 5 oktober is er weer kienen in de Kemphaan.

Aanvang 13.30 uur.