Venray klopt Nuenen: 0-2

Nuenen-Venray 0-2 (0-0). Doelpunten Venray: Lisanne Jacobs en Myrthe van de Laar.

Nuenen | De voetbalsters van SV Venray wonnen zondag in de hoofdklasse B het uitduel met RKSV Nuenen: 0-2. De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de gasten wisten op wilskracht toch de drie punten te pakken. Na een 0-0 ruststand maakte Venray-speelster Lisanne Jacobs in de tweede helft uit een counter de 0-1. Nuenen ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar Venray verdedigde uitstekend en loerde op een counter. Met succes, want Myrthe van de Laar scoorde vlak voor tijd de bevrijdende 0-2.

Op zondag 2 oktober speelt Venray opnieuw een uitwedstrijd tegen SC 't Zand. Dit duel begint om 14.30 uur.

Vierde nederlaag SSS'18

SSS'18-Trekvogels 0-5 (0-2).

Overloon | De voetbalsters van SSS'18 wachten in de eerste klasse D nog steeds op hun eerste punt. Zondag werd op het eigen sportpark De Raay met ruime cijfers verloren van Trekvogels: 0-5. De thuisploeg stond bij de rust door persoonlijke fouten al met 0-2 achter.

"We zijn vandaag gewoon compleet afgeslacht", zegt trainer Christos Kousounis. "Wat wij nodig hebben is een zege om een zelfvertrouwen op te krikken. Verdedigend laten we steken vallen, maar tot nu toe hebben we ook slechts twee keer gescoord in vier duels. Dat moet beter."

Zege Venrayse tafeltennissers

Red Stars-Never Despair 6-4. Punten Red Stars: Frank van der Vleuten (2x), Ronald Bogaard (2x) en Tom Thijssen (2x).

Venray | De tafeltennissers van Red Stars wonnen zaterdagavond in de tweede divisie D de thuiswedstrijd tegen Never Despair: 6-4. Frank van der Vleuten, Ronald Bogaard en Tom Thijssen wonnen ieder twee enkelspelen. Het dubbelspel ging in vijf games nipt naar de gasten uit Den Bosch. Van der Vleuten en Bogaard moesten in de vijfde, beslissende game met 11-9 het onderspit delven. De Venrayse ploeg ging uitstekend van start en door winstpartijen van Tom Thijssen, Frank van der Vleuten en Ronald Bogaard werd een 3-0 voorsprong genomen. Na winst van Van der Vleuten en Bogaard en verlies van Thijssen nam Red Stars een 5-2 voorsprong. De gasten toonden vervolgens veerkracht en door winstpartijen van Martens en Houzuan tegen respectievelijk Van der Vleuten en Bogaard bracht Never Despair de achterstand terug tot een punt. In de slotpartij hield Tom Thijssen zijn zenuwen in bedwang en zorgde met zijn tweede winstpartij voor de zege van de Venrayse tafeltennissers. Op zaterdag 1 oktober speelt Red Stars opnieuw thuis. Vanaf 17.30 uur is De Veluwe de tegenstander.

Jumpers verliest in verlenging

Jumpers'76-BBC 75-81 (24-15, 16-16, 16-23, 13-15). Topscorers: Peter Hoeijmakers en Dirk Laurense (beiden 18 punten).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 verloren in de eerste klasse hun eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Na een verlenging was BBC in sporthal De Wetteling de gelukkigste ploeg: 75-81. Jumpers'76 staat dit seizoen, na twee jaar afwezigheid, weer onder leiding van Jan Kraus. De thuisploeg trad aan met negen spelers, onder wie nieuweling Jorik Wulterkens, de teruggekeerde Sebastiaan Wijnen en Andrea Penco, die na één jaar heren 2 weer voor het eerste is gaan spelen. Jumpers'76 moest het echter doen zonder Loek Claessens, die ook na één jaar heren 2 weer voor het eerste uitkomt, Janis Locmelis en Wouter Oosterbeek. De thuisploeg begon niet sterk aan het duel en keek na vijf minuten al tegen een achterstand van zes punten aan. Na een korte time-out, waarin duidelijk werd verteld dat de defense een stuk beter moet, ging het een stuk beter lopen bij Jumpers. In de laatste vijf minuten van het eerste kwart wist BBC nog maar één keer te scoren en liepen de Venrayse basketballers uit naar een voorsprong van negen punten: 24-15. In het tweede kwart werd er door beide teams afwisselend gescoord en behield Jumpers een voorsprong van negen punten: 40-31. Hoogtepunten van de eerste helft waren twee prachtige dunks van Peter Hoeijmakers. In het derde kwart begon Jumpers'76 sterk en na drie minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar vijftien punten. Vervolgens maakte BBC in drie minuten een run van dertien punten waardoor de achterstand nog maar twee punten was. Jumpers had meteen een antwoord klaar met zes punten. In de slotfase scoorde alleen BBC nog en vergat Jumpers de vrije worpen er in te schieten waardoor het slechts met twee punten voorsprong het derde kwart eindigde: 56-54. In het vierde kwart namen de teams beurtelings de leiding en werd de eindstand bepaald: 69-69. In de noodzakelijke verlenging was BBC sterker en nam de zege mee naar huis.

Op zondag 2 oktober gaat Jumpers'76 op bezoek Den Dungk 2, aanvang 18.00 uur.

Pepijn tweede

Venray | Afgelopen zondag speelden in Maasbracht zes jeugdspelers van tafeltennisvereniging Red Stars hun eerste Jeugdranglijsttoernooi. De start was uitstekend met een finaleplaats van Pepijn Engels bij de jongens junioren. In de finale was met 3-2 een speler uit Huizen na een felle strijd net iets gelukkiger met het maken van de laatste twee punten. Op zondag 2 oktober is er vanaf 9.00 uur in het tafeltenniscentrum in Venray de afdelingsronde van de NJM 2016-2017.