Afbeelding
Foto: ron koenen

Geslaagde Burendag

Venray | De bewoners van de Tedderstraat in Venray hebben afgelopen zaterdag samen de Nationale Burendag gevierd met als thema Voor en met elkaar eten! Samen werden gerechten gekookt en iedereen bracht een gerecht mee uit het land van herkomst.

Ruim dertig buren hebben meegewerkt om er echt een gezellig etentje van te maken. De bewoners deden samen boodschappen. Terwijl een groep mensen aan het koken was, begonnen anderen met een pop-uprestaurant in de straat. Het gezin Verheijen en buurvrouw Gerry Onckels zorgden voor het toetje, terwijl Joop Onckels als dj vertrouwde muziek liet horen. De mannen zetten meubels in elkaar en creëerden zo een eigen restaurant. Wehazit, afkomstig uit Eritrea, liet zien hoe in haar land koffie wordt gebrand en gezet. Samen zorgden de buurtbewoners voor een gevarieerd aanbod van maaltijden, van pom en een Marokkaanse gerecht met groenten en kikkererwten, tot en met gerechten uit de Italiaanse en Indische keuken. Dit alles omlijst met muziek uit alle landen. Dansen, eten en iedereen ging met elkaar in gesprek. Een geslaagde Burendag met veel saamhorigheid en gezelligheid.


Concert Deurne

Deurne | Op zondag 2 oktober vanaf 14.00 uur voert het Deurnes Gemengd Koor het werk Die Schöpfung van Joseph Haydn uit in de St. Jozefkerk in Deurne. Het koor wordt daarbij begeleid door Kamerorkest Alveare uit Veghel. Kijk voor meer informatie op www.deurnesgemengdkoor.nl, e-mail secretariaat@deurnesgemengdkoor.nl of telefoon (0493)313354.