Afbeelding

Hoogste functie Kiwanis Nederland

Venray | Tijdens het landelijk congres van Kiwanis Nederland is op 17 september Det Verhoeven uit Venray verkozen tot Gouverneur elect van Kiwanis Nederland. Dit betekent dat zij met ingang van september 2017 de hoogste functie van Kiwanis Nederland gaat vervullen.

Det Verhoeven heeft een groot Kiwanis-hart en richtte dertien jaar geleden Kiwanis Club de Rooyse Ladies op in Venray. De club telt vandaag de dag 25 enthousiaste dames. Ze was president van deze club en zeer actief betrokken in allerlei commissies. Recent was ze twee jaar Luitenant Gouverneur van de divisie en het afgelopen jaar zat ze in de strategische commissie van Kiwanis Nederland.

Momenteel telt Kiwanis Nederland ruim 2.200 leden in 115 clubs, verdeeld over zestien regio's. Onder het motto 'Serving the Children of the World' streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur.

Tijdens het landelijk congres is een cheque van 1 miljoen euro uitgereikt aan Unicef-ambassadeur Monique van de Ven. De bijdrage, het resultaat van vijf jaar lang inzamelingsacties, is specifiek bestemd voor het tegengaan van neonatale tetanus. Kiwanis Club de Rooyse ladies is er trots op hieraan een bijdrage te hebben geleverd.

De Rooyse Ladies organiseert op donderdagavond 13 oktober voor de derde maal een filmavond. Dit keer met als thema 'Voeding waar je brein van smult'. De filmavond met een heerlijk driegangendiner vindt plaats bij pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray en duurt van 18.30 tot ongeveer 23.00 uur.

Kaartjes kosten 42,50 euro per stuk (inclusief de drank). De opbrengst van de avond gaat volledig naar het goede doel, De Speelgoedbank Venray. De Speelgoedbank verzamelt overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die vanwege hun economische situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen.

De kaartverkoop loopt via de website www.kiwanisderooyseladies.nl.