Afbeelding
Foto: ron koenen

Veel animo voor ploegentijdrit

Venray | Maar liefst 31 ploegen van vier personen stonden vrijdagmiddag aan de start van de eerste ploegentijdrit die ooit in Venray werd verreden. Om 17.15 uur klonk het startschot voor het eerste team op het Schouwburgplein en iets na 19.00 uur kwamen, na ruim 15 kilometer afgelegd te hebben, onder toeziend oog van vele toeschouwers de laatste renners over de meet.

De organisatie van dit wielerfestijn was in handen van TWC Oostrum en de Stichting Wielerpromotie Venray. Jan van de Ven presenteerde het spektakel, dat in de loop van de middag steeds meer belangstellenden trok en zelfs profwielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn mocht begroeten. De ploegentijdrit was een van de onderdelen van de eerste Noord-Limburgse Wielerweek, die nog tot en met zondag 25 september duurt. Op koopzondag 25 september in Venray is het wielermuseum van 12.00 tot 17.00 uur geopend en wordt in Well een jeugdronde en tevens de finalewedstrijd om het Limburgs kampioenschap gehouden.

Uitslag

heren: 1) Limburg Express Cycling Team 2 tijd 21.13.19 minuten.

dames 1) Solidarid Dames, tijd 27.46.41 minuten.

Jeugd 1) Wielerschool Noord-Limburg team 1, tijd 25.10.47 minuten.

Foto: Het winnende Limburg Express Cycling Team. Foto: Wim Janssen.


Rommelmarkt in Meerlo

Meerlo | Carnavalsvereniging De Vöskes uit Meerlo houdt op zondag 2 oktober voor de 22e keer de jaarlijkse rommelmarkt in zaal 't Brugeind in Meerlo.

Er zijn meer dan duizend artikelen te koop. Om 13.00 uur gaat de zaal open voor het kopen van kleine artikelen. Rond 14.00 uur start de verkoop bij opbod, waarbij de waardevolle goederen de hamer passeren. De carnavalsvereniging heeft de beschikking over twee grote zalen, waar de goederen overzichtelijk uitgestald staan.

Fibromyalgie

Venray | De Reuma Patiënten Vereniging Venray e.o. houdt op maandag 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in samenwerking met de St. Maartenskliniek een avond over fibromyalgie in De Kemphaan in Venray.

De avond wordt geleid door een reumatoloog en een psycholoog van de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Tevens wordt door Denice Olthoff een sponsorbedrag uitgereikt voor onderzoek naar Fibromyalgie. Dit bedrag heeft ze opgehaald met een zumbamarathon. De avond is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden.