Afbeelding
Foto: ron koenen

Wielercafé Horst populair

Horst | Het Wielercafé in café De Lange in Horst is zeer druk bezocht.

Tweehonderd wielerliefhebbers hingen aan de lippen van de Limburgse renners die vertelden over hun wielerleven. De oudste oud-profrenner was Jaap Kersten (81) uit Siebengewald en de jongste Mike Teunissen (24) uit Ysselsteyn.

Peter Winnen (59) uit Venray, Reinier Honing uit Maastricht (32) en Wout Poels (28) uit Blitterswijck zorgden voor een mooi pallet van verhalen uit de koers. De renners werden geïnterviewd door Bas Steman (oud-renner en journalist).

De verhalen werden afgewisseld met beelden uit belangrijke wedstrijden, zoals de winst van Teunissen bij de beloften van Parijs-Roubaix en de winst van Poels van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

Aan het einde van de meeting kreeg Poels van de directie van het Deurnese bedrijf Movico het vijf bij vier meter grote finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik aangeboden. "Ik moet eens kijken waar ik dat thuis kan neerhangen", lachte een verraste Wout Poels. De verhalen werden afgewisseld door drie muzieknummers van saxofonist Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst.

Bij elk lied legde hij het publiek uit waarom hij daarvoor gekozen had. De organisatie van het Wielercafé was in handen van de fanclubs van Wout Poels en Mike Teunissen. Dit evenement was een van de onderdelen van de eerste Noord-Limburgse wielerweek.


Kienen Wijk Zuid

Venray | In het wijkgebouw aan de Beukenlaan 4 in Venray wordt op vrijdag 30 september vanaf 20.00 uur een kienavond gehouden.

Koren op de Molen in Merselo

Merselo | De Limburgse molens staan op zondag 2 oktober in de schijnwerpers tijdens de Limburgse Molendag.

Voor het negende jaar op rij houdt molen Nooit Gedacht in Merselo op deze dag Koren op de Molen. Vanaf 12.00 uur brengen vijf koren hun repertoire ten gehore in de stenen beltmolen, waar de akoestiek verrassend goed is. De optredende koren zijn Happy Sound uit Merselo, Per Caso uit Venray, Keigezellig uit Geijsteren, Sezako uit Sevenum en A Djambo uit Venray. Tussen de optredens door is er tijd voor een rondleiding.

Iedereen is vanaf 11.00 uur welkom in de molen en de entree is gratis.