De winnaars van het liedjesfestival van De Piëlhaas: Tamara en Stef Koonings
De winnaars van het liedjesfestival van De Piëlhaas: Tamara en Stef Koonings Foto: Hoedemaekers Venray

Tamara en Stef winnen liedjesfestival

Venray | Tamara en Stef Koonings (Pruuf Már) uit Ysselsteyn zijn met hun lied 'Gewoeën umdat 't kan' de winnaars geworden van het liedjesfestival van vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray.

In een bomvolle zaal van Hotel Asteria, waar circa 380 bezoekers het festival bijwoonden, eindigden zaterdagavond Pim Weijs, Kai Claessens en Stan Jilisen (Kieës mit kruut) uit Leunen met 'Nog ieëene kieër' als tweede en Lizanne Arts uit Oostrum werd met haar lied 'De réjunie' derde. Vierde werden Gén Vier met 'Krek 't zelfde' en Nevvenén met 'Klats már los' met een gelijk aantal punten. Deze vijf nummers krijgen een plek op de nieuwe vastelaoves-cd van De Piëlhaas.

Tamara en Stef Koonings reageerden na afloop blij verrast. "Een plek bij de eerste vier zou al mooi zijn geweest, maar dit hadden we nooit verwacht", zegt Stef Koonings. "Dit is zeker leuk", vervolgt zijn zus. "Maar ik snap het niet, er waren zo veel goede nummers. Op naar de afterparty!"

Paul Rutten, voorzitter van de commissie Liedje van De Piëlhaas, toonde zich na afloop tevreden. "Ik kijk terug op een zeer geslaagd eerste liedjesfestival voor mij als voorzitter. De aanloop was niet altijd even gemakkelijk, maar uiteindelijk hebben we met de commissie een strak georganiseerde avond neergezet, in een meer dan goed gevuld Asteria, en gaan we met de vijf winnende liedjes een geweldige cd krijgen. Met ook veel jeugd erbij. Daarmee kunnen we ook met een gerust hart naar de toekomst kijken. En daar ben ik heel trots op."

Maandagavond was op Peel en Maas TV een uitgebreid verslag van het liedjesfestijn, dat dit jaar vanwege de verbouwing van de schouwburg in Asteria werd gehouden, te zien.