De Pluum voor vrijwilligers

Venray | Op woensdag 7 december vanaf 19.00 uur wordt de Nationale Vrijwilligersdag gehouden in De Witte Hoeve in Venray.

Op deze dag zet Nederland traditioneel de mensen die zich zonder betaling inzetten voor bijvoorbeeld een zorgcentrum of sportvereniging, in het zonnetje. Ook Match voor vrijwilligers gaat zich op deze dag, tijdens het evenement De Pluum, inzetten voor de mensen zonder wie veel activiteiten onmogelijk zijn. Het is de bedoeling dat alle organisaties die met vrijwilligers werken één vrijwilliger naar voren schuiven die in de ogen van deze organisaties een pluim verdient. Alle pluimen worden uitgereikt door de locoburgemeester. Een gezellig onderdeel van dit evenement is de quiz Wiëtikveul!? waarvoor organisaties zich kunnen aanmelden. De quizvragen worden ongeveer twee weken voor deze dag opgehaald, en de antwoorden worden dezelfde dag weer ingeleverd.

De laatste quizvraag moeten de deelnemers aan de quiz op 7 december nog zelf beantwoorden. De winnaar van de quiz ontvangt een beker. Informatie, datum en spelregels voor deze quiz volgt nog. Hou de website van Match in de gaten. Verder zijn er gedurende de avond ook nog een aantal verrassende activiteiten voor de vrijwilligers.

Gezelligheid en verrassing staan garant voor een leuke avond waarbij vrijwilligers en organisaties volop de mogelijkheid hebben om met elkaar te netwerken. Vanaf 1 oktober kunnen vrijwilligers en organisaties via www.vrijwilligerswerkvenray.nl de naam doorgeven van de vrijwilliger die De Pluum verdient en/of zich aanmelden voor deelname aan de quiz.


Concert Carmina Servata in de Peelstreek

Ysselsteyn | Gemengd koor Carmina Servata geeft op zondag 2 oktober een concert in museum de Peelstreek in Ysselsteyn. Carmina Servata staat voor 'gezangen die bewaard zijn gebleven'. Het koor wil de bezoekers laten genieten van meerstemmige koorzang. De liederen worden gezongen het Nederlands, Engels, Indonesisch, Russisch en Latijn. Een van de leden van Carmina Servata is Gerrit Reintjes uit Veulen, beter bekend als Roeëze Gradje. Het concert begint 14.30 uur en het museum is geopend van 13.00 tot 16.30 uur.