Afbeelding
Foto: ron koenen

Seizoen scouting begonnen

Venray | Scouting De Peelspeurders heeft vorig weekend het seizoen 2016 – 2017 geopend.

Zaterdags vonden allerlei scoutingactiviteiten plaats bij het scoutinggebouw 't Peppelshuus' voor de onderbouw en voor de bovenbouw in en rond Venray. Vervolgens was het om 16.00 uur tijd voor de opening van het nieuwe seizoen.

Als eerste stond het zogenaamde overvliegen van de leden naar de nieuwe groepen op de rol. Een ludiek moment, waarop de scouts die vanwege hun leeftijd naar een volgende groep gaan, worden overgedragen; er zijn diverse groepen voor verschillende leeftijden. Deze keer met het gebruik van een gepionierde Chinese schommel. Daarna vond de opening door de voorzitter plaats. Hierbij wordt elk jaar een groep die het bijzonder goed heeft gedaan in het zonnetje gezet als 'kei van een groep' en er wordt ook aandacht besteed aan de ouders die de het afgelopen jaar hun steentje aan de scouting hebben bijgedragen.

Ook de voorzitter zelf werd even in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.

Scouting De Peelspeurders telt momenteel 175 leden en heeft groepen in de leeftijd van 5 t/m 21 jaar. De scouting is er voor jongens en meisjes. Nieuwe leden vanaf 5 jaar en zijn van harte welkom.

De scouts kunnen natuurlijk altijd aanvulling bij de leiding gebruiken. Meer informatie over Scouting De Peelspeurders is te vinden op de website www.peelspeurders.nl.