Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Publieksprijs voor Peter Fransen

Venray | Peter Fransen uit Overloon is winnaar geworden van de publieksprijs van de veertiende vakantiefotowedstrijd van fotospeciaalzaak Dom Melskens en Nieuwsblad Peel en Maas uit Venray. Uit handen van Tom Streutjes ontving Fransen (rechts op de foto) de fraaie prijs, een Canon fotoprinter ter waarde van 169 euro.

Fransen maakte de winnende foto bij het Grevelingenmeer tijdens een familiefeest ter gelegenheid van het 40-jarig trouwfeest van zijn ouders. Hij zette zijn schoonbroer en diens kind op de foto tijdens het vliegeren. Voor Fransen heeft de foto ook een symbolische betekenis. "Dat deden we vroeger altijd, vliegeren. Als kind vonden we dat prachtig. Toen waren er nog geen tablets en mobiele telefoons, maar kon je je als kind met eenvoudige middelen toch prima vermaken." Na een nek-aan-nekrace won Fransen uiteindelijk met 139 likes op de Facebookpagina van Dom Melskens. "Nee, ik had het echt niet verwacht, maar ben wel super blij met deze prachtige prijs", aldus een lachende winnaar.

De jaarlijkse fotowedstrijd wordt volgende week afgesloten met de bekendmaking van de juryprijs. De vakjury, bestaande uit Theo Klabbers van Dom Melskens en Henk Lammen van Peel en Maas, buigt zich deze week over alle ingezonden foto's om de winnende foto 2016 uit te kiezen. "Dat wordt nog een zware klus", aldus Henk Lammen. "Het aantal inzendingen is in vergelijking met voorgaande jaren opnieuw gestegen, maar ook de kwaliteit van de foto's is weer beter."

Foto Henk Lammen.