De feestelijke uitreiking van de fietsvierdaagsecheques aan de goede doelen, de Zonnebloem en Sportgala Venray.
De feestelijke uitreiking van de fietsvierdaagsecheques aan de goede doelen, de Zonnebloem en Sportgala Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Fietsvierdaagse bedankt!

Venray | Fietsvierdaagse Venray biedt jaarlijks een stichting of vereniging de mogelijkheid om tijdens het fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas. Dit jaar waren de twee goede doelen de Zonnebloem en Stichting Sportgala Regio Venray.

Maandagavond kregen ze in het tijdelijk wielermuseum in de Grotestraat in Venray uit handen van de bestuursleden Michel Thomassen en Johan Philipsen hun welverdiende cheque overhandigd. Het Venrayse sportgala ontving 756 euro en de Zonnebloem 1236 euro. "Fietsvierdaagse Venray bedankt", zei voorzitter Maurice Ambaum van het Venrayse sportgala, dat dit jaar op maandagavond 19 december zijn twintigste editie kent. "Met dit fantastische bedrag kunnen we de kosten van het programma en de prijzen voor de genomineerden afdekken."

Ook voorzitter Jo van Lieshout van de afdeling Bruukvelt van de Zonnebloem toonde zich een gelukkig man. "Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers. Een groot aantal van hen heeft zich tijdens de fietsvierdaagse ingezet om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de afdelingen Bruukvelt en De Burggraaf. Met dit geld gaan we volgend jaar een gezamenlijke culturele activiteit houden voor onze vrijwilligers en gasten."

Tijdens de 32ste editie gaf de fietsvierdaagse deze twee organisaties de kans om hun eigen prijzen via het kansspelletje Rad van Fortuin te verloten. Ook volgend jaar zal de loterij weer plaatsvinden, meldde Michel Thomassen, die als dank voor de gastvrijheid aan een suppoost van het wielermuseum een shirt van de fietsvierdaagse overhandigde.