Afbeelding
Foto: ron koenen

Noa Janssen in de prijzen

Geijsteren | De zestienjarige Noa Janssen van Golfclub Geijsteren uit Venray heeft de clubkampioenschappen strokeplay voor heren gewonnen bij Golfclub Geijsteren.

Strokeplay is de spelvorm bij golf waarbij iedere slag telt. In totaal werden er drie ronden van achttien holes gespeeld op de zaterdag en zondag. Na de drie ronden had Janssen het minste aantal slagen en behaalde daarmee de titel. In het voorjaar heeft de jeugdspeler ook al de matchplay kampioenschappen gewonnen, zodat de dubbel een feit is.

Hij is de jongste clubkampioen ooit bij Golfclub Geijsteren. Bij de dames werd de titel gewonnen door Janine Lommen uit Velden. Zij pakte ook de dubbel. Noa Janssen heeft dit jaar sowieso een prima seizoen. Ook landelijk heeft hij de nodige successen behaald.

Zo won hij in de hoogste jeugdcategorie het Bleijenbeek Jeugd open en het Golfhorst Jeugd open. Verder heeft hij meerdere tweede en derde plaatsen in diverse landelijke jeugdwedstrijden behaald. Daarnaast werd hij kampioen met zijn herenteam van de Peelse Golf en won, op een na, alle wedstrijden in de heren en jeugdcompetitie.

Foto: van links naar rechts Noa Janssen, Janine Lommen en Geert-Jan Verstraaten (voorzitter).


Tino Broere derde

Meijel | Tino Broere (Wanssum) heeft tijdens motorcrosswedstrijden in Meijel een derde plaats behaald in de klasse MX 2 nationalen. Broere wist in beide manches een derde plaats te behalen en eindigde zodoende in het dagklassement op die positie. Helaas ontbrak in deze klasse Jules Deenen (Wanssum) vanwege een blessure. Deenen heeft echter nog alle kans om in het eindklassement van het NK op het podium te eindigen tijdens de laatste wedstrijd voor deze klasse op 9 oktober in Heeswijk. Bij de MX open junioren reed Mischa van den Brand (Overloon) naar een vijfde plaats in het dagklassement. Van den Brand toonde vorm door in de eerste manche als vijfde te eindigen en de tweede manche op een zesde positie af te sluiten.

In het Duitse Oberkail vond de vierde en laatste wedstrijd plaats om het Europees kampioenschap 85cc plaats. Ondanks het missen van een wedstrijd behaalden Britt Jans-Beken (Wanssum) en Joey van der Zanden (Wanssum) respectievelijk de vierde en vijfde plaats in het eindklassement.