SV United gelijk in prille topper

De Zwaluw-SV United 2-2 (2-1).

Doelpunten: Michal Kolodziejski en Rik Tax.

OEFFELT | De prille topper in de vijfde klasse G tussen De Zwaluw en SV United eindigde onbeslist: 2-2. De thuisploeg uit Oeffert mocht het meest tevreden zijn met de remise.

SV United had op basis van de vele kansen in de tweede helft de winst naar zich toe moeten trekken. Voor het publiek was het een boeiende vertoning. SV United startte sterk. Na een kwartier trof Indy Philips uit een prachtige aanval de paal. De openingstreffer viel even later aan de overkant: 1-0. De Zwaluw nam direct het initiatief over. Uit een vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd de bal prachtig binnengekruld en SV United keek tegen een 2-0 achterstand aan. Twee minuten later viel alweer de aansluitingstreffer. Michal Kolodziejski kreeg het op zijn heupen en hij rondde zijn solo keurig af: 2-1. Na de thee dicteerde de ploeg van trainer Bjorn Poels de wedstrijd volledig. Uit een kopbal van Rik van de Pasch redde de keeper miraculeus. Even later lepelde Kevin Koolhof de bal net over de goal. Ook Indy Philips mikte uit een vrije trap te hoog. De tijd tikte weg en SV United deed er nog een schepje bovenop. Tien minuten voor tijd viel eindelijk de bevrijdende gelijkmaker door Rik Tax: 2-2. SV United ging nog voor de winst maar de arbiter zag een handsbal binnen de zestien over het hoofd. Michal Kolodziejski en Max van der Heijden namen het doel onder vuur maar de winnende treffer bleef uit.

Eerste zege voor Holthees

Holthees-Astrantia 1-0 (1-0).

Doelpunt: Ser van Es.

HOLTHEES | Holthees heeft de eerste zege binnen in de vijfde klasse G. De thuiswedstrijd tegen Astrantia wonnen de blauw-witten met minimale cijfers: 1-0. In de tweede helft verzuimde Holthees ruimer afstand te nemen. De bezoekers uit Middelaar kwamen het beste het startblokken. In het eerste halfuur had Astrantia een veldoverwicht. De winnende treffer, die viel in de 42e minuut, kwam uit de lucht vallen. Ser van Es brak door over rechts en hij schoot op doel. Door de benen van de Astrantia-keeper verdween de bal in het net: 1-0. In de tweede helft was Holthees sterker. De thuisploeg kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. Ser van Es en Kay Wijenberg doken vrij voor het doel op maar ze strandden op de keeper.

De Peelkorf weer op schot

Corridor-De Peelkorf 12-20 (7-11). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (4x), Eline Claessens, Marly van Asten en Janneke Jenneskens (allen 3x), Rian Litjens, Tina Janssen en Lisa Verlijsdonk (allen 2x) en Rozan Romme.

Breugel | De Peelkorf won ook het tweede duel in de hoofdklasse. Uit tegen Corridor waren de Ysselsteynse korfbalsters een maatje te groot: 12-20. De Peelkorf kwam flitsend uit de startblokken en scoorde al na 47 seconden de openingstreffer. Tot ruim een kwartier spelen bleef de thuisploeg in het spoor van de Ysselsteynse korfbalsters. In de slotfase liepen de gasten echter uit naar een beslissende voorsprong: 7-11. Na de thee speelde De Peelkorf het duel gecontroleerd uit en scoorde in de laatste twaalf minuten zelfs vijf keer op rij. "In twee duels hebben we al 39 keer gescoord", aldus een trotse trainer Joop Ouderland. "Vandaag hadden voor rust alle acht basisspeelsters minimaal een treffer op hun naam. Dat is onze kracht. Iedereen kan scoren." Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (4x), Eline Claessens, Marly van Asten en Janneke Jenneskens (allen 3x), Rian Litjens, Tina Janssen en Lisa Verlijsdonk (allen 2x) en Rozan Romme.

Op zondag 25 september om 13.00 uur speelt De Peelkorf in Milsbeek tegen meervoudig landskampioen SPES.

Oranje Wit nog puntloos

Altior-Oranje Wit 13-9 (8-5). Doelpunten Oranje Wit: Elles van Kempen, Janne Gellings en Dionne Drabbels (allen 2x), Kim Hendrix, Maureen Drabbels en Evi Claessens.

Heeswijk-Dinther | Na twee duels zijn de korfbalsters van Oranje Wit nog puntloos in de hoofdklasse. Zondag ging ook de uitwedstrijd tegen Altior verloren: 13-9. Bij rust stond de thuisploeg al met 8-5. Via 3-1 en 4-2 liep Altior in de slotfase van de eerste helft uit naar een marge van drie treffers. Oranje Wit bleef wel in het spoor maar had moeite met de afwerking van de kansen. Na de rust wisten de gasten uit Leunen de wedstrijd niet te keren. De gasten speelden wel beweeglijker, maar had moeite met het fysieke spel van de thuisploeg. Oranje Wit kwam nog wel terug tot twee treffers verschil (10-8), waarna Altior met twee treffers op rij de genadeklap toediende: 12-8. In de slotfase scoorden beide ploegen nog een keer, maar bleven de punten in Heeswijk-Dinther. "We hebben een goede pot gespeeld, ook veel kansen gehad, maar helaas had Altior meer geluk in de afwerking. We zijn echter beslist niet weggespeeld en kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd", aldus aanvoerster Aniek Drabbels. Op zondag 25 september speelt Oranje Wit thuis tegen het eveneens nog puntloze Bladella, aanvang 13.00 uur.

Sjoelclub Venray

Venray | Het jaarlijks sjoeltoernooi is zaterdag gehouden in zaal Back in Time in Oostrum. Dit was tevens de eerste wedstrijd om de Limburg bokaal. Op de eerste plaats eindigde Harrie Rongen met 119.65 gem. Met 1 punt verschil eindigde Ben Rongen als tweede met 119.60 en Frans Geurts werd derde met 116.20. Op zaterdag 8 oktober is de tweede wedstrijd om de Limburg bokaal in Lottum.

Geïnteresseerden zijn op vrijdagavond welkom op de clubavond van 19.30 tot 22.30 uur in zaal Back in Time.