De openingsmiddag van de expositie Gezichten van Dementie trok vele belangstellenden.
De openingsmiddag van de expositie Gezichten van Dementie trok vele belangstellenden. Foto: Paul Halmans

Gezichten van Dementie

Venray | Onder grote belangstelling werd zondagmiddag in een leegstaand winkelpand in de Grotestraat in Venray de expositie Gezichten van Dementie geopend. In het gebouw is deze week, die in het teken staat van Week van de Dementie, tevens een informatiepunt van Venray Dementievriendelijk ingericht.

Gezichten van Dementie is een project van kunstenaar Herman van Hoogdalem en Gijs Wanders, voormalig nieuwslezer van het NOS-journaal. Het bestaat uit geschilderde portretten van mensen met dementie door Herman en gefilmde portretten van hun dierbaren door Gijs.

De expositie met de 2.40 meter hoge aquarellen trekt veel publiek in binnen- en buitenland. Het project begon als postuum eerbetoon aan de moeder van Herman die is overleden aan dementie, en in de reeks van portretten is nu ook de vader van Gijs opgenomen. Van Gezichten van Dementie is een gelijknamig boek verschenen.

De boeken werden zondagmiddag tijdens de feestelijke openingsmiddag door Van Hoogdalem en Wanders gesigneerd. De aquarellen en de gefilmde portretten zijn tot en met koopzondag 25 september gedurende de winkelopeningstijden dagelijks te zien in het voormalige HoutBrox-pand in de Grotestraat.

Voor het complete programma van de Week van de Dementie kijk op de website www.venraydementievriendelijk.nl.