Afbeelding
Foto: ron koenen

Boekhandel Roojboek open

Venray | Vrijdag 16 september hebben Piet en Maria Spelt hun nieuwe boekhandel, Roojboek, geopend aan de Schoolstraat 36-38 in Venray. Bijna vijf jaar nadat zij de boekhandel van Van den Munckhof hebben overgenomen slaan ze een nieuwe richting in met een nieuwe naam op een nieuwe plek.

De verhuizing luidt een nieuwe periode in. "Veel mensen dachten nog altijd dat de boekhandel nog steeds deel uitmaakt van drukkerij en uitgeverij van Van den Munckhof. Met Roojboek behoort dit definitief tot het verleden", aldus Maria Spelt. Daarnaast wees een onderzoek vorig jaar uit dat op de nieuwe locatie aan de Schoolstraat veel meer passanten kwamen dan in de Hofstraat. "De Hofstraat is meer een toegangsweg tot het centrum. Wij willen deel uit maken van het levendige centrum van Venray", licht Piet toe. "Daarnaast spelen bedrijfseconomische redenen ook een rol. De huisvestingskosten in de Schoolstraat liggen fors lager dan in de Hofstraat. Ook dat is belangrijk." Roojboek krijgt ook een heel eigen stijl met een eigen look en feel. De winkel heeft het persoonlijke karakter gekregen zoals Piet en Maria dat voor ogen hebben. "In onze nieuwe winkel sta je meteen tussen de boeken en voel je de beleving. Dat is in onze boekenbranche heel belangrijk. De uitstraling van de winkel is geheel in onze eigen huisstijl. Omdat de vorm van de winkel anders is, is de beleving ook heel anders. Heel leuk is de kinderhoek die we hebben ingericht. Kinderen en boeken blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden." Met deze stap onderstrepen Piet en Maria dat Roojboek Dé boek- en kantoorvakhandel voor Venray is. Want ook op het gebied van kantoorbenodigdheden kunnen particulieren en ondernemers bij hen terecht.

Foto: Rikus ten Brücke.


Maatje worden

Venray | Maatje leren worden van een oudere; iemand met een verstandelijke beperking of psychiatrische aandoening. Dat is het doel van het maatjesproject in en omgeving Venray. Dichterbij, de Zorggroep Noord Limburg en Vincent van Gogh Instituut werken hieraan mee. Binnen de opleiding Welzijn in Venray is dit jaar het onderwijsconcept High Impact Learning van start gegaan. Met dit maatjesproject leren leerlingen van belang te worden voor een bewoner. Kijken, vragen wat de bewoner nodig heeft om een prettige middag te hebben. Peter Coppers, zelf al enige tijd maatje van een jonge vrouw met een verstandelijke beperking, heeft samen met Annelies Giepmans (praktijkopleider binnen Dichterbij) docenten Alex van Vliet en Jolanda Rijnders van Gilde opleidingen in Venray de handen in een geslagen om dit voor elkaar te krijgen. Vanaf 28 september is er iedere woensdagmiddag maatjesdag.