Afbeelding
Foto: ron koenen

Ziekenhuis Helpende Handen

Tiruverkadu | In opdracht van initiatiefnemer Steven Vidyaakar wordt momenteel een vijftig bedden tellend ziekenhuis gebouwd in Tiruverkadu, een bijdorpje van de stad Chennai in India.

Dit ziekenhuis is bestemd voor de meest arme mensen in de omgeving. Zij kunnen meestal geen gebruik maken van de basisgezondheidszorg. Ze wonen namelijk te ver weg of kunnen de kosten niet betalen.

In overleg met Wilde Ganzen heeft Helpende Handen voor de inrichting van het ziekenhuis contact gezocht met Stichting Medic in Apeldoorn. Medic is een vrijwilligersorganisatie, die medische apparatuur en goederen verzamelt, repareert en distribueert ten behoeve van gezondheidsprojecten in economisch achtergebleven gebieden.

Inmiddels is er een lijst met de gewenste apparatuur ingeleverd en zijn er negentien degelijke hooglaag ziekenhuisbedden, negentien matrassen en negentien nachtkastjes opgehaald in Apeldoorn.

Het transportbedrijf van Patrick Bom uit Venray heeft kosteloos dit transport geregeld. Helpende Handen hoopt voor het eind van het jaar in totaal zestig bedden en verschillende medische apparaten ter beschikking te hebben. Bij PMA in Venray mogen de spullen gestald worden.

Waarschijnlijk vertrekt begin 2017 een volle container per schip naar Chennai. Momenteel worden alle douaneformaliteiten voor de lange reis naar India geregeld.