Effectiever Oostrum wint derby van Ysselsteyn

Oostrum-Ysselsteyn 3-2 (1-0).

Doelpunten: 43. Dennis Nohlmans 1-0; 51. Robin Arts 2-0; 66. Gijs Dinghs (strafschop) 2-1; 78. Dennis Nohlmans 3-1; 81. Dennis Teunissen 3-2. Scheidsrechter: Diebels (Venray). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Kenny Lommen, Robin Arts (Oostrum), Ruud Bouwman, Gijs Dinghs en Stef Koonings (Ysselsteyn).

Oostrum: Kessels; Driessen (60. Cas Wilmsen), Ruben Nohlmans, Verlinden en Dennis Nohlmans; Wes Wilmsen, Hermans en Van Berne; Lommen (65. Van Delft), Wilschut en Arts (89. Cornelissen).

Ysselsteyn: Swinkels; Bouwman, Willem Janssen, Spreeuwenberg en Versteegen (64. Koonings); Geerets, Martijn Janssen, Bouten (61. Jespers) en Jeurissen; Dinghs en Teunissen.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Oostrum won voor eigen publiek de derby tegen Ysselsteyn met 3-2 in de vierde klasse F. Beide ploegen zijn veelvuldig getipt alles titelkandidaat. Na drie duels zonder zege moeten de Ysselsteyners voorlopig afhaken. Terwijl het nog ongeslagen Oostrum aardig op koers ligt.

Ysselsteyn kon weer beschikken over topschutter Gijs Dinghs. Maar nog niet over routinier Wout Gommers die deze week terugkeert van vakantie in Zuid-Afrika. Bij Oostrum ontbrak Kees Gommans vanwege een voetblessure.

Vanaf de aftrap werden de Ysselsteyners direct gevaarlijk, maar Martijn Janssen mikte de bal over het doel. Oostrum kreeg een licht overwicht zonder grote scoringskansen. Richting het rustsignaal werd Ysselsteyn wat sterker. "De eerste helft was tam", vond Oostrum-trainer Ron Spruit. "Geen enkele ploeg had recht op een doelpunt."

Toch ging de thuisploeg met een voorsprong aan de thee. De 22-jarige arbiter Wesley Diebels uit Venray bestrafte een overtreding van Ysselsteyn-verdediger Ruud Bouwman op Kenny Lommen met geel en een vrije trap. Op 25 meter recht voor het doel. Marwin Hermans en Dennis Nohlmans stonden beiden achter de bal. Het was Nohlmans die de bal in de kruising joeg: 1-0.

Dit doelpunt had de derby nodig. De tweede helft werd veel amusanter. Ysselsteyn moest nu komen en het duel werd grimmiger. Diebels moest na rust vier keer geel trekken. De Venrayse referee negeerde het vlagsignaal van zijn Ysselsteynse assistent Jan Vergeldt. Daardoor kon Robin Arts doorgaan op links. Hij sleepte er een hoekschop uit. Marwin Hermans legde de bal neer bij de tweede paal. Daar reageerde Robin Arts attenter dan de Ysselsteynse verdedigers en het stond 2-0. "We kwamen beter uit het kleedlokaal en namen terecht een 2-0 voorsprong", vond Spruit.

Maar de bezoekers gaven zich – net als een week eerder tegen Leunen – niet zomaar gewonnen. Een halfuur voor tijd bracht trainer Ruud Jenneskers met Frank Jespers een extra aanvaller binnen de lijnen.

Halverwege de tweede helft maakte de ervaren Oostrumse goalie Ralph Kessels een taxatiefout bij het uitkomen. Dennis Teunissen profiteerde waarna de Kessels de aanvaller even vasthield. Diebels legde de bal op de stip en Gijs Dinghs scoorde de aansluitingstreffer: 2-1. "Dat doelpunt viel uit het niets", zei Ron Spruit. "We helpen Ysselsteyn weer terug in de wedstrijd."

De derby lag weer helemaal open en beide elftallen kozen volop voor de aanval. Het was Oostrum dat opnieuw scoorde uit een dood spelmoment. Ditmaal nam Robin Arts de hoekschop. De opgekomen Dennis Nohlmans – die niet zo vaak scoort – had zijn middag want hij zette koppend zijn team op een riante 3-1 voorsprong. De flegmatieke Dennis Teunissen liet af en toe iets van zijn klasse zien. Zoals in de 81e minuut. Vanaf twintig meter knalde de blonde aanvaller de bal schitterend binnen: 3-2.

In de slotfase joeg Ysselsteyn op de gelijkmaker. Boy Geerets kopte net over de lat. Gijs Dinghs was van dichtbij gevaarlijk maar doelman Kessels redde. Uit een vrije trap van Dennis Teunissen kopte Frank Jespers richting de verre kruising maar de bal verdween net over het doel. "We kregen kansen genoeg en we hadden onszelf moeten belonen. De 3-3 zat er zeker in", vond trainer Ruud Jenneskens. "Het is de kwaliteit van Oostrum dat die ploeg zo makkelijk scoort. Voor ons zijn twee punten uit drie duels onvoldoende. Maar we hebben een streep gezet onder de eerste twee mindere duels. We zijn op de weg terug."