Cursus IVN

Geijsteren| IVN Geijsteren-Venray en IVN de Maasdorpen starten met een cursus schoolgids/jeugdbegeleider.

Een kind dat plezier beleeft in de natuur, is vrij en gelukkig. Het wordt nog leuker als kinderen samen met leeftijdgenoten het bos in gaan.

Het wordt ronduit geweldig als ze vergezeld worden door een begeleider die leuke ideeën heeft over natuuractiviteiten en die ideeën samen met de kinderen in de praktijk brengt.

Zelf kinderen begeleiden tijdens natuuractiviteiten? IVN de Maasdorpen (Horst e.o.) en IVN Geijsteren-Venray zijn op zoek naar mensen die zich actief willen inzetten voor jeugd- en jongerenactiviteiten en die zich bij een van de afdelingen willen aansluiten als schoolgids of jeugdbegeleider.

In het najaar van 2016 starten de betreffende IVN-afdelingen met de cursus Jeugd en jongeren begeleiden in de natuur. De cursus bestaat uit vijf dinsdagavonden (8 en 29 november, 20 december, 17 januari en 14 februari) en vijf zaterdagochtenden (4 en 18 maart, 8 april, 6 en 20 mei), afwisselend in Geijsteren en in Horst.

Ook wordt van de cursisten verwacht dat ze een 'stage' volgen, die bestaat uit observatieopdrachten bij een jeugdactiviteit en uit het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten samen met medecursisten.

Opgeven of extra informatie: Marije Freriks van IVN Geijsteren-Venray, e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl of Cora Oostendorp van IVN de Maasdorpen, e-mail cora@bourgonjon.nl