Afbeelding
Foto: ron koenen

KIK exposeert in Annakapel

Venray | KIK exposeert in het weekeinde van 15 en 16 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in de kapel op het St. Annaterrein in Venray. KIK bestaat uit acht kunstenaars. In 2015 hielden zij een drukbezochte tentoonstelling tijdens Schijt aan de Grens in de schouwburg van St. Anna.

Harry van der Borg maakt tekeningen en beelden. "Het werken in steen heb ik mezelf eigen gemaakt. De vorm van de steen bepaalt bij mij welke richting ik op werk. Tijdens het proces krijgt de steen zijn vorm. Ik laat mij leiden door het materiaal, waardoor soms ook voor mijzelf een verrassend resultaat ontstaat."

Carla Clevers: "Beeldend werken is een verkenningstocht waarin ik steeds nieuwe avonturen beleef! Vaak maak ik een combinatie van materialen en technieken. In deze expositie laat ik miniportretten zien. Hoeveel kan ik vervormen en verplaatsen en het toch een portret blijft?

Gemma Vissers: "Inspiratie komt uit de plek waar mijn kunstwerk komt en zo ontstaat wat ik wil vertellen."Zelfs de engelen vallen van hun geloof." Dit is gebaseerd op ontwikkelingen binnen de Katholieke kerk. De engelen zijn niet meer maagdelijk wit, maar met bloed aan hun veren! In die periode keek men liever weg, waardoor men als ratten in een val kwam te zitten.

Lucia Knops: "De mens is emotie. Zonder emotie geen aantrekkingskracht. Ik schilder portretten in olieverf. Mijn vrije werken gaan over mensen. Op ieder moment in je leven heb je andere vragen, zijn andere zaken meer of minder belangrijk. Pubers fascineren mij." Zijn maakt portretten in opdracht.

Carina Leenders: "Ik raak geboeid door hoe mensen zich tot hun omgeving verhouden. Ik kijk naar de houding die ze aannemen, de uitdrukking op hun gezicht, de lichtval of schaduwwerking. Ik maak gebruik van allerlei tekenmaterialen waaronder grafiet, houtskool en krijt."

Liesbeth Loeffen wordt geïnspireerd door vloeren in kerken. "Hoeveel voeten hebben daar gelopen. Soms vrolijk, soms met zwaar gemoed. Wat ligt daar onder die vloeren?" Dit houdt haar bezig. Zij exposeert met vele voetafdrukken. "Ook het 'anonieme' vind ik inspirerend. Ieder komt daar met zijn eigen reden. Dat is terug te zien in mijn werk."

Tamara Martens: 'De theater- en poppenwereld fascineren mij door conflicterende boodschappen en paradoxale taferelen: dood en leven, theater en werkelijkheid, pop en mens. In popachtige schepsels ontdek je de rebelse mens, zich bewust van een dosis religieus verlangen."

Henriette Schaeffers: "De inspiratie voor mijn werk is de grens tussen mens en dier, de diversiteit en identiteit van mens en dier, onze plek en rol in deze wereld. Met soms een zijsprong naar religie." Ze is fan van recyclen. Terug naar ambachtelijk en persoonlijk, met liefde gemaakt.