Het kampioensteam van SV Venray, 1946.
Het kampioensteam van SV Venray, 1946. Oude foto

Venray kampioen 1946

Venray | Voetbal is een geliefde sport, zowel actief als passief.

Veel clubs hebben naast een voetbal- ook een korfbalafdeling. En ook damesvoetbal is ons niet meer vreemd. Venray kende in het verleden verschillende voetbalclubs. Huize St. Servatius had aan de Oostsingel mooie sportvelden voor onder meer voetbalclub Servatius. Ook was er voetbalclub 'De Valk'. Deze was voortgekomen uit de patronaatsclub 'Albatros' die in de jeugdklasse speelde. In 1945 fuseerden de rivalen 'Servatius' en 'De Valk' en ontstond Sport Vereniging Venray, afgekort SVV. De fusieclub werd op 26 maart 1945 opgericht. Aanvankelijk werd gevoetbald op de terreinen van Huize St. Servatius, maar later kreeg SVV een eigen sportaccommodatie op het terrein De Wieƫnhof. De sportvereniging streeft niet alleen prestatie na, maar wil ook passieve sportbeleving leveren. Met wisselend succes overigens, want de supporters krijgen niet altijd hoogstaand voetbal geleverd. Maar ook SVV onderkent het belang van een trouwe supportersschare en bij voetbal loopt nu eenmaal niet altijd alles, zoals je dat wenst. Niet voor niets hoor je dikwijls: "De bal is rond." Toch kan SVV bogen op tal van successen. Een daarvan was het kampioenschap van het eerste elftal in het competitieseizoen 1945-1946.
Staand v.l.n.r.: P. Peters; Piet Goumans; L.Oudenhoven; P. Bertrams; P. Schellen; Th.Claessens; Th. Hoedemakers; P. v.d. Laar (scheidsrechter). Gehurkt v.l.n.r.: W. Arts; Th. Wintels; Toon Janssen; M. van Opbergen.

Foto: Archief SV Venray. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.