Afbeelding
Foto: ron koenen

Verbouwing Beukenrode

Venray | In de tuin van verpleeghuis Beukenrode vond op 2 september een gezellige barbecue plaats. Onder het genot van een drankje, zang van Ger Janssen en een stralende zon genoten bewoners, familie, vrijwilligers, zorg- en bouwmedewerkers van een gezellig samenzijn. De barbecue vond plaats ter ere van de bouw van de studio's van Beukenrode.

De verbouwing van een deel van locatie Beukenrode in Venray is in volle gang. Verdeeld over drie verdiepingen realiseert De Zorggroep in totaal 30 zorgstudio's: een nieuwe woonvorm voor mensen met lichamelijke aandoeningen die intensieve zorg nodig hebben.

Iedere bewoner beschikt over eigen woonruimte en kan naar behoefte medebewoners ontmoeten, in de ruime 'buurtruimte' op hun verdieping. Bijvoorbeeld om samen koffie te drinken, te eten of aan een activiteit deel te nemen. Elke zorgstudio is ongeveer 45 m2 groot en bestaat uit een zit-/slaapkamer met keukenblok en een badkamer. De bewoners kunnen naar buiten en beschikken over een tuin of balkon: op de begane grond komt een mooie binnentuin en op de eerste en tweede verdieping grote balkons aansluitend aan de buurtruimte.

De huidige bewoners van Beukenrode, die in december 2015 binnen het gebouw zijn verhuisd naar een andere vleugel, nemen in mei 2017 hun intrek in de zorgstudio's.

De nieuwe entree van de studio's is straks gelegen aan de andere zijde van Beukenrode, op zeer korte loopafstand van het dorp Venray.