Afbeelding
Foto: ron koenen

Burendag voor Stichting ALS

Meerlo | "Nadat wij in de Peel en Maas lazen over het initiatief van Norbert Hulleman om voor de Stichting ALS een barbecuedag te organiseren voor het goede doel en dat op Nationale Burendag, in het weekend van zaterdag 24 september, dachten wij direct. 'Dat zijn twee vliegen in een klap'."

Dat zegt Bep Weijmans-Poels. Ze gaat verder met haar verhaal. "Wij wonen al 40 jaar in een erg fijne straat, de Christinastraat in Meerlo, waar we vroeger iedereen kenden, maar in de loop van de jaren hebben er vele wijzigingen plaatsgevonden door onder meer verhuizingen. Wij dachten direct dat deze actie voor het goede doel een uitgelezen kans om de buurt bij elkaar te brengen. Wij hebben 8,5 jaar ALS van dichtbij meegemaakt en dat heeft ons persoonlijk aangegrepen. Nu kunnen we samen met de buurt dit fantastische initiatief ondersteunen door en samen als buurt bij elkaar te zijn en de ALS Stichting een warm hart toe te dragen. We hebben een briefje opgesteld waarin we dit concept omschreven hebben en vervolgens bij dertig deuren op de mat bezorgd. Hierin hebben we ook vermeld dat iedereen voor zijn eigen drankje zorgt. Onvoorstelbaar hoe de reacties zijn!"

Verschillende mensen reageerden dat ze al langer met het idee rondliepen om iets voor de straat te willen doen, maar wat?

"Nu doet deze kans zich dus voor om op een eenvoudige manier groot en klein bij elkaar te brengen. Omdat we ook graag de kinderen mee willen laten genieten, starten we heel bewust om 17.00 uur. De kinderen mogen stoepkrijten om kleur te geven aan het geheel. Mooi om te zien hoe men nu meedenkt en vraagt waarmee ze kunnen helpen. Juist dit laagdrempelige maakt het mogelijk om op een heel eenvoudige manier dit te realiseren. Alles is om de hoek.'

A-Z Barbecue & Gourmet Party Service BV regelt per persoon vier stuks vlees, porseleinen borden, bestek, salades, stokbrood, sauzen, een gasfles en een barbecue. Medewerkers van het bedrijf doen zelfs de afwas. Van de 9.95 euro p.p gaat direct 2.50 euro naar de Stichting ALS. "Wij hopen van ganser harte dat u als lezer dit warme initiatief , net als ons, wilt omarmen en zo een mooie dag in uw straat realiseert. Onze straat heeft er zin in", besluit Bep Weijmans-Poels Voor meer informatie en bestellen kijk op de website
www.barbecue.nl.