Afbeelding
Foto: ron koenen

Viva las Vegas met Euterpe

Venray | Het grote themaconcert Viva Las Vegas van Koninklijke Harmonie Euterpe vindt op zaterdag 19 november plaats in de Evenementenhal in Venray. Bekende zangers brengen onder begeleiding van Euterpe grote nummers in de stijl van de grote Vegas stage acts uit de jaren '70 en '80.

Euterpe heeft zich laten inspireren door namen als Elvis, Tom Jones, Neil Diamond, Joe Cocker en Bono. De line-up van uitvoerende zangartiesten voor deze avond bestaat uit lokale en regionale bekendheden. Daarnaast biedt Viva Las Vegas ook Nederlands beste Elvis performer, bekend in binnen- en buitenland, genaamd Bouke Scholten.

Deze publiekstrekker bracht diverse singles uit en kwam in 2004 met een eigen album. Grote landelijke bekendheid kreeg Bouke met het winnen van de tv- shows als Waar is Elvis? en The Winner takes it all. Het orkest wordt die avond uitgebreid met een combo en voor een fraaie U2/Bono act steelt het orkest samen met RU2 de show.

Eén van de stemmen op die avond is van de 26-jarige Koen Mijnster (foto) uit Venray. Veel Venraynaren kennen Koen Mijnster van zijn optreden in 2015 bij de musical Zonnestraole van Geluk in Schouwburg Venray. Een rol die hij met verve vervulde. Dat kan ook niet anders als muziek je passie is, zoals Koen het zelf verwoordt. Als jonge jongen zat muziek er al in. Hij speelde trompet en was nog niet zo met zijn stem bezig. Dat gebeurde eigenlijk pas op zijn 17e; toen hij voor het eerst op een podium zong en zijn stem ontdekte.

De jaren daarna heeft Koen zich op een variatie van muzikale terreinen begeven. Naast zijn hbo-studie dramatherapie is hij verder gegaan met zang- en toneelles en heeft hij ook zijn interesse voor toneel en musical verder ontwikkeld. Hij is al jaren actief bij Tienermök, zowel op het podium als commissielid.

Van 2010 tot 2015 heeft hij ook landelijke bekendheid vergaard als MC (Master of Ceremony) van dj-collectief De Cultuurbarbaren. Met dit collectief heeft Koen een album opgenomen en speelde op bekende Nederlandse festivals als Mysteryland, Defqon, Solar en Paradiso. De laatste jaren is Koen zich iets meer gaan richten op toneel in combinatie met zang. Zo heeft hij ook gespeeld in de musical Achter een roojse deur van Orkest Flavour.

Hij geniet van dit soort projecten en kijkt er dan ook naar uit om op het podium van Viva Las Vegas te mogen optreden.

Kaarten (ook zitplaatsen) voor deze bijzondere avond zijn te bestellen op website www.euterpevenray.nl.