Oorlogsveteranen bezoeken Venray

Venray | In de week van 16 tot 23 september brengen de laatste Engelse oorlogsveteranen, in de leeftijd van 90 tot 95 jaar oud, weer een bezoek aan Venray.

Het organisatiecomité heeft ook een feestelijk deel georganiseerd waarbij de Venrayse bevolking welkom is. Op dinsdag 20 september is er vanaf 20.00 uur een gratis avond in De Witte Hoeve. op het programma staan onder andere optredens van de dameszanggroep de Sjanellekes en de Star Sisters met liedjes uit de jaren '40-'50. In de pauze wordt er een tombola gehouden met schitterende prijzen waarvoor lootjes tijdens de avond worden verkocht.

Op donderdag 22 september is er een afscheidsavond voor de Engelse gasten met optredens van het Seniorenorkest Venray en het Venrays Mannenkoor. De avond begint om 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Op vrijdagmorgen om 09.00 uur vertrekt de groep vanaf De Witte Hoeve per bus terug naar Engeland. Op beide avonden is er volop gelegenheid om met de veteranen te praten en vragen te stellen.


Concert Silaev

Venray | Pianist Rangel Silaev houdt op zondag 2 oktober opnieuw een internationaal thuisconcert in Venray.

De 16-jarige Silaev, die in het Koninklijk conservatorium in Den Haag studeert, heeft samen met zijn moeder Stichting Stemvork opgericht. De stichting heeft als doel jong talent een podium te bieden en ook een toegevoegde waarde te zijn aan de muziekscholen en conservatoria. Met als titel Make my dream wordt een aantal thuisconcerten verzorgd aan de Dr. Kortmannweg 21 in Venray. Op 2 oktober treden naast Rangel een componist uit Rusland, de Russische mezzosopraan Elena Bazhenova en de Poolse coloratuursopraan Anita van der Velden-Rynkiewicz op. Zij spelen stukken van onder anderen Chopin, Mendelsohn, Prokofiev en Liszt. Het concert begint om 13.00 uur.

Voor meer informatie: www.rangel.nl of e-mail kamerton@wxs.nl.


Open Coffee Met

Venray | De Open Coffee Met Horst Venray gaat na de zomerstop weer beginnen. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 20 september van 8.30 tot 10.30 uur in het Parkhotel in Horst.

Deze ochtend staat naast het laagdrempelig netwerken onder het genot van een kopje koffie, in het teken van afscheid nemen en begroeten. Jacques Lemmen, namens de organisatie: "We nemen helaas afscheid van de organisatoren Nicky Vievermans en Rianne Onckels. Zij verlaten na een aantal zeer actieve jaren en om persoonlijke redenen het organisatieteam. De ochtend staat ook in het teken van begroeten van Herman van Aalst, die onder andere de taken van Nicky gaat overnemen. Herman: "Een van de vaste onderdelen tijdens de Open Coffee Met is het in een grote koffiemok verzamelen van de visitekaartjes van de aanwezigen. Hieruit mag de gastheer of -vrouw een kaartje trekken. Aan de hand van een uitgewerkt interview krijgt betreffende ondernemer of ondernemende professional een podium om zichzelf en zijn of haar bedrijfsactiviteiten te presenteren. Ik zie er naar uit om samen met hen rond de tafel te gaan zitten voor een goed gesprek."

Open Coffee Met Horst Venray is een vrijblijvende netwerkbijeenkomst waar zelfstandig ondernemers en ondernemende professionals elkaar op de derde dinsdag van de maand tussen 8.30 en 10:30 uur ontmoeten. Het doel van de bijeenkomsten is om elkaar in een informele setting te ontmoeten, kennis te delen, nieuwe klanten te zoeken en te brainstormen over actuele marktontwikkelingen of ondernemersvraagstukken.

Het gemêleerde gezelschap variërend van kleine zelfstandigen tot vertegenwoordigers van grote lokale en regionale bedrijven maken de Open Coffee Met een krachtig instrument voor ondernemers. Jacques: "Wij bieden tijdens de netwerkbijeenkomst een podium aan eenieder die zichzelf en zijn of haar bedrijfsactiviteiten voor een grote groep geïnteresseerden wil presenteren."


Het Wetshuys naar Keizerstaete

Venray |Het Wetshuys Advocaten en Mediators is sinds 2008 gevestigd aan de Koninginnesingel 30a te Venlo. Op 1 september 2014 werd de tweede vestiging in Venray geopend. Sinds begin 2016 is het kantoor Venray gevestigd in het Keizerstaete gebouw aan het Keizersveld 50-V.

Met hun nieuwe onderkomen willen eigenaren Sien Smeets en Petra van Enckevort nog meer recht doen aan de behoeften van cliënten. Het gebouw is ruim, licht en beschikt over alle noodzakelijke voorzieningen. "In het algemeen gaan mensen niet voor hun plezier naar een advocaat of mediator. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich prettig voelen bij ons", aldus Van Enckevort. "Zeker wanneer mensen komen voor een scheiding is dat enorm belangrijk. Wij bieden uitstekende rechtshulp en mediation voor iedereen. Zowel mensen met laag of midden inkomen als mensen met een hoger inkomen moeten kunnen rekenen op betaalbare bijstand. Zo is het mogelijk een scheiding door middel van mediation te regelen vanaf 53 euro per persoon. Omdat wij MfN- geregistreerd familiemediator zijn betaalt de Minister van Justitie het restant van de kosten aan ons", vult Smeets aan. Smeets en Van Enckevort zijn als advocaat en mediator gespecialiseerd in familierecht en arbeidsrecht. Daarnaast is Petra zeer ervaren in het strafrecht en jeugd(straf)recht. Sien is specialiste erfrecht en heeft bijzondere aandacht voor het uitkeringsrecht. Tevens zijn advocaten Aniek Hollman en René Menting werkzaam bij Het Wetshuys. Aniek is gespecialiseerd in het maken van ingewikkelde alimentatieberekeningen en heeft een passie voor familierecht en jeugdrecht. René heeft bijzondere aandacht voor verbintenissenrecht, faillissementsrecht en huurrecht. Tenslotte beschikt Het Wetshuys met juriste Vivianne Coppus over een volwaardig team zodat met ieder juridisch probleem kan worden aangeklopt.

Een eerste gesprek bij Het Wetshuys is altijd gratis. Kijk op www.hetwetshuys.nl voor meer informatie.